Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ağustos, 2023 00:40 tarihinde yayınlandı
0

Serinlemek için denize giderken alevlerin içinde kalmaktan son anda kurtuldular

serinlemek icin denize giderken alevlerin icinde kalmaktan son anda kurtuldular 0 vE6LHz5P
Karabük’te bir araba yolda seyir halinde iken motor kısmından alev aldı. Arabadakilerin denize gitmek için yola çıktıları öğrenilirken, motor kısmından alev alan arabada maddi hasar oluştu.

Edinilen bilgiye nazaran, olay Karabük – Bartın Karayolu Beştepeler mevkiinde meydana geldi. Bartın’da denize gitmek için yola çıkan Ahmet Furkan C. Yönetimindeki 06 DGS 468 plakalı araba seyir halinde iken motor kısmından biranda alev aldı. Aracını yol kenarına çeken şoförün imdadına evvel yoldan geçen öbür şoförler yetişti. Yangın tüpleri ile birinci müdahalenin yapıldığı yangın ihbar üzerine olay yerine kısa müddette ulaşan Safranbolu Belediyesi itfaiye grupları tarafından söndürüldü.

Yangın sonrası arabanın motor kısmında büyük çapta maddi hasar oluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
e 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 14:22 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de ‘19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na’ Konferansı düzenlendi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” adlı konferansta Millî Mücadele sürecinden Türkiye Yüzyılı vizyonuna uzanan tarihi gelişmeler ele alındı.

Karabük Üniversitesinde “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” başlıklı konferans, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan KBÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurgün Koç, Millî Mücadele sürecine dair bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Koç, Ankara’nın Millî Mücadele’deki kritik rolüne dikkat çekerek, Mustafa Kemal Paşa’nın bu şehri merkez olarak seçmesinde halkın güçlü desteğinin belirleyici olduğunu vurguladı. Havza ve Amasya genelgelerinin bağımsızlık mücadelesinin temelini oluşturduğunu ifade eden Koç, bu süreçte halkın ve yerel aktörlerin katkısının büyük önem taşıdığını belirtti. İç isyanlar ve işgallerle eş zamanlı yürütülen mücadelenin, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla daha kurumsal bir yapıya kavuştuğunu dile getirdi.

Konuşmasında Türkiye Yüzyılı vizyonuna da değinen Koç, özellikle eğitim ve liyakatin önemine vurgu yaparak gençlere çalışmanın ve ülkeye katkı sağlamanın değerini hatırlattı. Konferansa, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Program sonunda Prof. Dr. Nurgün Koç’a katkılarından dolayı, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin