Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Ağustos, 2023 10:36 tarihinde yayınlandı
0

Serinlemek için denize giderken alevlerin içinde kalmaktan son anda kurtuldular

Karabük’te bir otomobil yolda seyir halinde iken motor kısmından alev aldı. Otomobildekilerin denize gitmek için yola çıktıları öğrenilirken, motor kısmından alev alan otomobilde maddi hasar oluştu.

Edinilen bilgiye göre, olay Karabük – Bartın Karayolu Beştepeler mevkiinde meydana geldi. Bartın’da denize gitmek için yola çıkan Ahmet Furkan C. İdaresindeki 06 DGS 468 plakalı otomobil seyir halinde iken motor kısmından biranda alev aldı. Aracını yol kenarına çeken sürücünün imdadına önce yoldan geçen diğer sürücüler yetişti. Yangın tüpleri ile ilk müdahalenin yapıldığı yangın ihbar üzerine olay yerine kısa sürede ulaşan Safranbolu Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Yangın sonrası otomobilin motor kısmında büyük çapta maddi hasar oluştu.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
sa2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Mayıs, 2026 14:08 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK 20 DAKİKADA GÖLE DÖNDÜ

Karabük’te etkili olan sağanak yağış sağanak yağış sonrası cadde, sokak ve kara yolları sular altında kaldı

Karabük’te etkili olan   şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 20 dakika içerisinde metrekareye 40 kilogram yağışın düştüğü kentte cadde ve sokaklar göle dönerken, birçok araç yollarda mahsur kaldı. Ani bastıran sağanak nedeniyle yaşam durma noktasına geldi.

Kent merkezinde etkisini kısa sürede artıran yağış, özellikle altyapının yetersiz kaldığı bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Ana arterlerde biriken yağmur suları nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar su seviyesinin yükselmesiyle tamamen yolda kaldı, vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalıştı.

Şiddetli yağışın en fazla etkilediği bölgelerde çok sayıda ev, iş yeri ve bodrum katını su bastı. Esnaf dükkanlarına dolan suları tahliye etmeye çalıştığı gözlendi. İhbarlar üzerine AFAD, belediye ekipleri ve itfaiye personeli kent genelinde alarma geçti. Ekipler su baskınlarının yaşandığı bölgelerde tahliye çalışmalarına başlarken, tıkanan mazgalların açılması için yoğun mesai harcadı.

Meteoroloji yetkilileri ise yağışların aralıklarla devam edebileceği uyarısında bulundu. Vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

Öte yandan etkili olan sağanak ve yamaçlardan gelen sel suları nedeniyle Karabük–Ovacık Karayolu ulaşıma kapandı. Bölgeye sevk edilen karayolları ve belediye ekipleri yolu yeniden ulaşıma açabilmek için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin