Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden yapılan açıklamada ülkemizin bugünden itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.
Batı Karadeniz’i de kapsayacağı belirtilen soğuk ve yağışlı havanın 20-23 Ağustos tarihleri arasında devam edeceği kaydedildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden yapılan açıklamada şöyle: Ülkemiz bugün (20.08.2020 Perşembe) itibariyle kuzey ve doğu bölgeler ağırlıklı olmak üzere kuzeybatı kesimlerden itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine girmiştir. Bugün (Perşembe) Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz, yarın (Cuma) ve hafta sonunda kuzey ve doğu bölgelerde
görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Pazar (23.08.2020) günü akşam saatlerinden sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.
Hava sıcaklıklarının; bugün ve yarın (Cuma) bölgemizde hissedilir derecede (4 ila 7 derece) azalarak, yer yer mevsim normallerinin altına düşeceği, ancak Cumartesi gününden itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor.


Serin ve yağışlı hava geliyor
Kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düştü
Rize’nin Pazar ilçesinde kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen bir kişi yaralandı.
Olay Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kiraz toplamak amacıyla ağaca çıkan Tayfun Tafralı, bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. Tafralı’nın düştüğünü gören yakınları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, engebeli arazide sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yoğun çabasıyla sedyeyle taşınarak hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tayfun Tafralı, buradaki ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.


