Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ağustos, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Serhat Gülpınar: “Gerçek gücümüzü milli maç arasından sonra tam anlamıyla gösterebiliriz”

Trendyol 1. Lig takımlarından Boluspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, "Açıkçası gerçek gücümüzü milli maç arasından sonra tam anlamıyla gösterebiliriz diye düşünüyoruz. Çünkü hazır olmayan oyuncular var. Daha transferini beklediğimiz oyuncular var" dedi.
Trendyol 1. Lig’in ilk haftasında Iğdır FK’ya evinde 1-0 mağlup olan Boluspor, pazar günü oynayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Karşılaşmadan 3 puanla ayrılmak isteyen Bolu ekibi, Teknik Direktör Serhat Gülpınar yönetiminde çalışmalarına devam ediyor. Oyuncuların antrenman anlamında eksiklerinin bulunduğunu ifade eden Gülpınar, milli maç arasında gerçek güçlerinin ortaya çıkacağını dile getirdi. Yeni transferlerin de takıma ilerleyen süreçte katılacağını belirten Gülpınar, takımı toparlamak için seferber olduklarını ifade etti.

"Bizim adımıza talihsiz bir maç oldu"
Iğdır FK maçında hakem hatalarının yaşandığını ve oyuncuların maçlara tam anlamıyla hazır olmadığını dile getiren Teknik Direktör Serhat Gülpınar, "Maçtan sonra da söylediğim gibi, sahaya 11’le çıktık ama inanın yani nasıl çıktığımızı biz biliyoruz. Oyuncu kaybetmemek, var olanı korumak, hem hazırlayıp hem yarışmak zorunda olduğumuz karşılaşmalar oynamak zorundayız. Eksiklerimiz var, fiziksel anlamda eksikliklerimiz var. 3 hafta oldu geleli, tabii çok eksik olan oyuncular vardı. Kamp geçirmemiş olan oyuncular var. Bizden sonra katılan oyuncular var. Hem bunları mümkün olduğu kadar hem sakatlanmadan hazır hale getirmek hem de maç periyoduna hazırlamak için uğraşıyoruz. Hakikaten 3 haftada çok hem oyuncular hem biz çok özverili çalıştık geldiğimiz andan itibaren ama tabii bu işler çok kolay olmuyor. Normalde bir oyuncunun sezon başı hazırlık evreleri 6-8 hafta arasında değişir ama bizim 3 haftada sahaya çıkarmak zorunda olduğumuz oyuncular oldu. Babacar gibi aramıza 3-4 gün önce katılıp da hiç antrenmansız gelen oyuncular oldu ki mevkisel yetersizliğimizden dolayı onu da 15-20 dakika kullanmamız gerekir. Normalde kadroya bile anlamamız gerekir oyuncuyu ama hem bunu sakatlık riski var hem hazır değil ama maalesef elimizde o mevkide oyuncu olmadığı için mecbur oynatmak zorunda kaldık. Evet performans anlamında diri bir görüntü verdi ama inanın çok hazır değil. Hiç hazır değil işin açıkçası. Diğer taraftan Ali Ülgen, Enes Alıç onlar da sonradan katıldı takıma. Onların da biraz antrenman geçmişi var ama daha fiziksel anlamda hazır olmaya çalışıyorlar. Diğer grup başladığımız 11’in geneli geçen seneden kalan oyuncular o oyuncuların da yönetim belli olmasından sonra daha net bir çalışma periyotları vardı. Dediğim gibi yani biz bir 11’le çıktık ama inanın oraya çıkmak hakikaten her anlamda zordu. Oyun anlamında ilk yarı belki çok istediklerimizi yapamadık ama ikinci yarı özellikle son 20-25 dakika oyunun hakimiyeti genel anlamda bizdeydi. Orada bir gol bulabilsek ya da hakemin işte vermediği iki tane penaltı pozisyonu var. Bence biri yüzde 100 penaltı. İkincisini yani çok net göstermediği için bir şey söyleme ama bir tanesi yüzde 100 penaltı. Hatta oyuncunun kendi bile söylüyor ama tabii yapacak bir şey yok. Talihsiz bir maç oldu bizim adımıza" diye konuştu.

"Transferini beklediğimiz oyuncular var"
Yeni transferlerin sinyalini veren Serhat Gülpınar, "Gücümüzü milli maç arasından sonra tam anlamıyla gösterebiliriz diye düşünüyoruz. Çünkü hazır olmayan oyuncular var. Daha transferini beklediğimiz oyuncular var. Bu kadroya monte etmemiz gerekecek olan oyuncular var. Bazısı hazır geliyor, bazısı sıfır geliyor. Onun için bu bir süreç, tabii bu süreçte geç kalınmamasının da büyük bir payı var. Onu minimize etmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar her anlamda seferber olduk, yönetimimiz, oyuncular, ama dediğim gibi bu bir süreç bunu sağlıklı bir şekilde geçmeye çalışıyoruz. Sakatlık vermeden geçebilirsek bizim adımıza en önemli şey bu. Tabii bu arada da mümkün olduğu kadar puan toplamaya çalışacağız. Ama dediğim gibi bizim gerçek anlamdaki performansımız milli maç arasından sonra ilk 4 haftadan sahaya yansıyacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Temmuz, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

“Yangın kontrol paneline hiç değinilmedi bile”

Grand Kartal Otel yangınına ait, ortalarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 19’u tutuklu 32 sanığın yargılandığı dava, verilen 2. ortanın akabinde tekrar başladı. Savunması alınan FQC Küresel Sertifikasyon Anonim Şirketi’nin çalışanı Aleyna Beşinci, "Benim önüme yasal ahenkle ilgili bir belge geliyor. Bu evrakta gördüklerim yalnızca, soruşturma yetkim yok. O denli bir platformum yok. Nereye yazacaktım da, araştıracaktım? Benim raporumda, ’Acil durum hareket planı uygundur’ diye bir ibare yok, yanlış yazılmış. Yangınla ilgili bir yetkim, bilgim olmadığı için nerede olmalı, çalışıp çalışmadığına nasıl bakmalıyım? Ben sürdürülebilir turizm denetçisiyim" dedi.
Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Bolu Toplumsal Bilimler Lisesi’nin spor salonunda özel olarak oluşturulan salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, yangında yaralananlar ile hayatını kaybedenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı.
Avukatların katılma talepleri kıymetlendirme sürecinde müştekiler, hudutlarına hakim olamayarak sanıklar ve avukatlarına bağırdı. Bir müşteki bağırarak, "Tüm Türkiye ziyan gördü" sözlerini kullandı.
İddianamede, otelin teknik işçisi, mutfak çalışanı, iş güvenliği uzmanları ve öbür birtakım yetkililerle birlikte, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin vefatına ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan FQC Küresel Sertifikasyon Anonim Şirketi’nin çalışanı Aleyna Beşinci’nin savunması alındı.

"Yangın denetim paneline hiç değinilmedi bile"
Savunmasında, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen ve çok özgün olduğunu tabir eden Aleyna Beşinci, "FQC Küresel Sertifikasyon Anonim Şirketi’nde sürdürebilir turizm denetçisiyim. Lise mezunu bile denetçi olabiliyor, bir uzmanlık gerektirmiyor. Ben Grand Kartal Otel’e gittim. Burada sürdürebilir turizm yetkilisi oluyor otelde. Onunla birlikte bu denetimimi yaptım. Kontrol genel olarak çevresel bahislere, global ısınmaya, sürdürülebilirliğe değinen kontrol. Yalnızca bir hususu, yasal ahenk evrakı sebebiyle yargılanıyorum. Çok uzun ve kapsamlı bir husus. Bu yüzden bizim bir gün kontrolümüz var. Yasal ahenkte bizden Turizm Geliştirme Ajansının istediği, belirttiği var mı yok mu kontrolü. Ben oraya gittiğimde turizm işletme evrakı var mı, var. Bununla ilgili örnekleme yapıyorum raporuma. Ruhsatı var mı, var. Bununla ilgili ayrıntılar yazıyorum. Bu raporun içeriğiyle ilgili yetkim, bilgim yok. Gerçek mu yapmışlar, yanlış mı yapmışlar, bununla ilgili yeterliliğim olmadığı için içeriğini sorgulayamıyorum. Tıpkı halde İSGC’nin de orada çalışmadığı lakin varmış üzere yazıldığı söylenmişti, bununla ilgili SGK’dan bir portalım yok. Gerçek mu, değil mi diye sorgulayabileceğim, bakabileceğim bir ekran yok. Bu sebeple raporumu bu halde yazdım. Yeniden uzman raporunda, yangın denetim paneli olduğunu söylediğim ama bulunamadığıyla ilgili atıf yapılmış lakin benim raporlarımda bu türlü bir ibare yok. Yangın denetim panelinde hiç değinilmedi bile"

"Ezberin kaçtı"
Beşinci’nin savunma sırasında duraksaması üzerine müştekilerden biri, "Ezberin kaçtı" dedi. Bunun üzerine salondan, "Müdahale etmeyin" uyarısı yapıldı.

"Sözleşmemiz gereği otel bize hakikat beyan vermek zorunda"
Beşinci, savunmasına şöyle devam etti:
"Bunların doğruluğunu, gerçekliğini araştıramıyorum. Kontratımız gereği otel bize hakikat beyan vermek zorunda. Bende bana verilen belgenin yanlışsız olduğunu kabul ederek, bu kontrolü yapıyorum. Bu aslında 14 unsur içinde yasal ahenk olarak geçiyor ve çok kapsamlı bir şey. Bu sebeple o biçimde yazdım. Fiziki kontrolü sürdürülebilirlik üzerine yapıyorum. Katı atık, mahallî satın alma bunun üzere hususlara fiziki olarak bakıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bu hususta yetkim ve sorumluluğum olduğunu düşünmüyorum. Ali Ağaoğlu’da (şirket yetkilisi) denetimimi imzaladı. Grand Kartal Otel’e 2023 ve 2024 yıllarında iki kere gittim"
Kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Aleyna Beşinci, "Belgelerin yalnızca varlığıyla ilgileniyorum. ’İSG evrakı var mı?’ diye soruyorum. Bana da bunu sundular" dedi.

"Bu vicdana uygun değildir"
Beşinci’nin avukatı ise "Müvekkilim sigortadan çalışan, minimum fiyattan az alan biri. İş sıhhati güvenliği önüne koyuluyor, yalnızca siciline yazıyor ve şu an müvekkilim burada yargılanıyor, bu vicdana uygun değildir" diye konuştu.

"Fiziki yapısıyla ilgili yetkinliğim olmadığı için inceleme yapmıyorum"
"Sanık, kontrol gayesiyle gittiği otelde gezip, fiziki kaidelerini görme imkanı oluyor mu?" sorusu üzerine Aleyna Beşinci, "Ben gittiğimde oteli o biçimde kapsamlı inceleyemem. Ben bir odaya girerim, bakarım ki su tasarrufu yapıyor mu? Bununla ilgili bilgilendirmesi var mı? Fiziki yapısıyla ilgili yetkinliğim olmadığı için inceleme yapmıyorum" formunda konuştu.

"Nereye yazacaktım da, araştıracaktım"
Beşinci, üst üste gelen soruların akabinde şöyle konuştu:
"Benim önüme yasal ahenkle ilgili bir belge geliyor. Bu belgede gördüklerim yalnızca, soruşturma yetkim yok. O denli bir platformum yok. Nereye yazacaktım da, araştıracaktım? Benim raporumda, ’Acil durum hareket planı uygundur’ diye bir ibare yok, yanlış yazılmış. Yangınla ilgili bir yetkim, bilgim olmadığı için nerede olmalı, çalışıp çalışmadığına nasıl bakmalıyım? Ben sürdürülebilir turizm denetçisiyim. Ben inançlı turizm sertifikası vermedim, sürdürülebilir turizm sertifikası verdim ancak inançlı turizm sertifikasını da açıklamam gerekirse, covid vaktinde verilen, sıhhat kurallarına bakılarak verilen, bunları içeren bir şeydi"

Bizi sosyal medyadan takip edin