Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Nisan, 2016 13:45 tarihinde yayınlandı
0

Serdar Tuncer ile Şiir Tadında Bir Akşam

Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde devam eden “1. Kitap Günleri ve Bahar Etkinlikleri” programının ikinci haftasında şair, yazar ve televizyon programcısı Serdar Tuncer Üniversitenin konuğu oldu.

Üniversitenin Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen programa İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer ve Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş katıldı.

Tuncer, şiir dinletisinde Turgut Uyar, Ömer Lütfi Mete, Sezai Karakoç, Nazım Hikmet, İbrahim Tenekeci, Abdurrahim Karakoç ve Neyzen Tevfik gibi ünlü şairlerin şiirleriyle dinleyicilere keyifli bir akşam yaşattı. Serdar Tuncer etkinliğin sonunda “Karabük beni ben de Karabük’ü seviyorum” diyerek Karabük’e ve Üniversiteye teşekkür etti.

Programın sonunda Tuncer’e katılımından dolayı İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer tarafından çiçek takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Mayıs, 2026 13:26 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK BELEDİYESİ’NDEN KARABÜKLÜ ŞAİRE VEFA

Karabük Belediyesi, kentin kültürel hayatına uzun yıllar emek veren emekli matematik öğretmeni ve şair Osman öğretmen için anlamlı bir vefa programı gerçekleştirdi. Şiir ve müziğin buluştuğu etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

1949 yılında Karabük’te dünyaya gelen ve uzun yıllar öğretmenlik mesleğini sürdüren 77 yaşındaki şair, eğitim hayatındaki katkılarının yanı sıra kaleme aldığı şiirlerle de Karabük’ün kültürel hafızasında önemli bir yer edindi. İki şiir kitabı bulunan sanatçı; eserlerinde insan sevgisi, toplumsal duyarlılık ve hayatın içinden duyguları işleyerek birçok kişiye ilham oldu.

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen programda müzik dinletisi gerçekleştirilirken, öğrencileri de Osman öğretmenlerini yalnız bırakmadı. Öğrenciler, şairin eserlerinden şiirler seslendirerek programa anlam kattı.

BAŞKAN ÇETİNKAYA: “SANATÇILARIMIZA HAYATTAYKEN SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, toplumun kültürel hafızasını oluşturan sanatçılara sahip çıkmanın önemli olduğunu belirterek, “Şehrimizin değerlerine vefa göstermeyi çok kıymetli buluyoruz. Osman öğretmenimiz yalnızca yetiştirdiği öğrencilerle değil, eserleriyle de Karabük’ün kültürel hayatına önemli katkılar sunmuş kıymetli bir ismimizdir. Sanatçılarımıza ve büyüklerimize hayattayken sahip çıkmak, onların emeklerini yaşatmak hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

DOĞUM GÜNÜNDE ANLAMLI SÜRPRİZ

Etkinlikte ayrıca 15 Mayıs doğum günü dolayısıyla sanatçıya sürpriz pasta hazırlanırken, Karabük Belediyesi tarafından “Hayat Ağacı” hediye edildi. Samimi atmosferde gerçekleşen programda duygu dolu anlar yaşandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin