blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Haziran, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Seralardan ilk ürünler alınmaya başladı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce orman köylülerinin yerinde kalkındırılması kapsamında Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğünce Babalar Köyünde 3 aileye verilen seracılık kredisi kapsamında yetiştirilen ürünler toplanmaya hazır hale geldi.
Konu ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu “Orman teşkilatı olarak amacımız; Orman köylüleri ve köy kooperatiflerine sosyal ve ekonomik amaçlı kredi destekleri neticesinde ormanların korunması, geliştirilmesi, genişletilmesi hedeflerine ulaşılmasını sağlamak amacıyla orman içinde ve bitişiğinde yaşayan Köy halkının ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmalarına katkı sağlayarak ormanlar üzerindeki olumsuz baskıları en aza indirmek ve Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplum için, zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen ve buna yönelik dönüşümü gerçekleştiren teşkilat olmaktır. İhtiyaç doğrultusunda orman köylülerimiz için yeni projeler geliştirerek daha müreffeh şartlara ulaşmaları için gereken gayreti gösterdiklerini belirten Bölge Müdürümüz çeşitli projeler hayata geçirerek orman köylüsüne hibe ve faizsiz kredi desteği sağlamaya devam ediyor. 2024 yılında 274 aileye 17.186.000 TL’si hibe , 68.744.000 TL’si kredi olmak üzere toplam 85.930.000 TL programa alınmış olup bugün itibariyle 3 ünite seracılık, 4 ünite süt sığırcılığı, 24 ünite tomruk çekme vinci, 85 ünite traktör ve 8 ünite dış cephe mantolama kredisi olmak üzere 124 aileye 12.845.820,00 TL’si hibe, 51.383.276 TL’si kredi olmak üzere toplam 64.229.096 TL ödeme yapılmış olup çalışmalarımız devam etmektedir. Orman teşkilatı olarak temelde dört vazifemiz var. Bunlar ormanları korumak, ormanları geliştirmek, işletmek ve bir vazifemiz de orman içinde ve bitişiğinde köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın kalkınmasını, kırsal kalkınmayı sağlamaktır. Çalışmalarımızı bu minvalde sürdürmekte olup haziran ayı sonuna kadar Orköy kredi hak sahiplerini bulacak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

AYKA’dan Karabük Valisi Mustafa Yavuz’a Ziyaret

Aktif Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Dayanışma Derneği ve Aktarım Kooperatifi, Türkiye’de bir ilk olan yaşlı bakım modeliyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Kooperatif temsilcileri, Türkiye’de ilk kez uygulanan bu sosyal girişim modelini tanıtmak ve destek talebinde bulunmak amacıyla Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Aktif Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Dayanışma Derneği ile Aktif Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Aktarım Kooperatifi (AYKA) üyelerini makamında kabul etti. Ziyarette, kuşaklar arası dayanışmayı teşvik eden, özellikle yaşlı bireylerin bilgi ve deneyimlerinin toplumla paylaşılmasını destekleyen çalışmaların önemine dikkat çekildi.

Özellikle evde bakım hizmetleri başta olmak üzere, güvenli ve profesyonel bakım ile refakat hizmetleri konusunda bilgilendirmede bulunuldu. AYKA'nın, yaşlı bireylerin kendi ev ortamlarında huzurlu, güvenli ve insan onuruna yakışır şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için bütüncül çözümler sunmayı hedeflediği açıklandı. Hizmetler kapsamında, aktif yaşlanma, toplumsal katılım ve kuşaklar arası bilgi ve deneyim aktarımı gibi sosyal yaklaşımlar da yer alıyor.

Ayrıca, kooperatifin gençlere bakım alanında profesyonel eğitim sağlayarak istihdam olanakları sunduğu ve böylece sosyal ile ekonomik açıdan olumlu etkiler yaratmayı amaçladığı vurgulandı. Bu sayede, gençlerin üretkenliği artırılırken, yaşlıların yaşam kalitesi yükseltiliyor ve kuşaklar arası dayanışma güçleniyor.

Görüşmede, AYKA'nın Türkiye’de kurulan ilk ve örnek niteliğindeki bu modelinin, bakım hizmetlerinin kalitesini artırmanın yanı sıra yerel düzeyde dayanışmacı ekonomi anlayışını da teşvik ettiği belirtildi. Vali Mustafa Yavuz'un bu özgün modele gösterdiği ilgiden memnuniyet duyan AYKA temsilcileri, Vali Yavuz’a destekleri için teşekkür etti.

AYKA, yaşlı bireylerin yaşamlarına değer katmak, gençlere istihdam sağlamak ve kuşaklar arası bağları güçlendirmek amacıyla çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini bildirdi. Bu anlamlı ziyaret, yaşlı bakım alanında Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan modelin gelişimine katkı sağlayacak önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

Bizi sosyal medyadan takip edin