Haber Merkezi tarafından
19 Mart, 2025 10:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Şentürk: “Filistin’i Savunmak, İnsanlığı Savunmaktır”

İHH Karabük dün Karabük 100.Yıl'da Filistin'e destek amacıyla gerçekleştirdiği "Çanakkale'nin Torunları Filistin İçin Ayakta" programında 100. Yıl Pazaryeri'nden Safranbolu kavşağı ve Kardemir kavşağına kadar araç konvoyu düzenledi. Konvoy sonrasında 100. Yıl Pazar Yeri'nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

İHH Karabük Temsilcisi İbrahim Şentürk, İsrail'in Gazze ve Filistin'deki zulmünün devam ettiğini açıkladı. Şentürk, basın açıklamasında: “İşgal rejimi İsrail, on yıllardır Gazze ve Filistin’de çok büyük zulümler işledi. Siyonistlerin saldırıları sebebiyle bugüne kadar yüz binlerce insan şehit oldu. 7 Ekim sonrasındaki süreçte işgalciler, saldırılarını daha da artırdı.

Apertheid rejimi İsrail, 15 ay boyunca Filistin’deki insanlık dışı saldırıları ile tam anlamıyla bir soykırım yaptı. Yapılan saldırılarda 14 binden fazlası enkaz altında kaybolanlar olmak üzere 61 binden fazla Filistinli şehit oldu. İsrail, 19 Ocak'ta varılan ateşkes anlaşmasından sonra da ateşkese uymayarak saldırılarını sürdürdü. Ateşkes süreci içerisinde Gazze’ye defalarca kez saldırı düzenlendi. Ve son olarak bu gece ateşkesi bozan apertheid rejimi, yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını, sığındığı okulları ve sivillerin evlerini bombaladı. Saldırılarda, 400’den fazla Filistinli kardeşimiz şehit oldu. Sahur vaktinde, ateşkesi tek taraflı olarak bozarak kadın, çocuk ve sivillere saldıran siyonistler, barbarlığını ve zalimliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İsrail’in ve Netanyahu hükümetinin bu kadar zalimce hareket etmesinin bir sebebi de hiç şüphesiz ABD Başkanı Trump’un zulme arka çıkan açıklama ve adımlarıdır. Amerikan Başkanı Donald Trump, Gazze’ye yönelik olarak yaptığı açıklamalarla İsrail zulmüne arka çıkıyor, tarihin gördüğü en barbarca zulümleri işleyen siyonistlere destek veriyor. “Gazze’yi satın almak”tan, Gazze’yi ABD yetkisi altına almaktan söz eden Trump, kanlı ve karanlık işbirlikleriyle binlerce kilometre öteden Ortadoğu’yu dizayn etmeye çalışıyor. Göreve geldiğinden bu yana Gazze halkını tehdit eden Trump, işgalcilerin suç ortağıdır. Beyaz Saray Sözcüsü yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırı için ABD’ye danıştığını ve onay aldığını söyledi. ABD, apertheid rejimine verdiği desteği sonlandırmalıdır. Gazze’de, insanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yaşandı ve ne yazık ki yaşanmaya devam ediyor.

İşgalci İsrail tarafından 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye, Hiroşima saldırılarında atılan bombaların 3 katından fazla bomba atıldı. İşgalci siyonistler, insani yardımların girişini de engelleyerek, Gazze’nin topyekün bir zorluğu yaşamasını istiyor. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci İsrail hukuku tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor. Halkları işgalci İsrail’in zulümlerini yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD ve Batı dünyası yaşanan zulümleri görmezden gelerek hâlâ işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor. Yalnızca vatanlarını işgale teslim etmedikleri için ağır bedeller ödeyen, yakınlarını kaybeden, evlerini kaybeden ve her an kendi hayatlarını kaybetme tehlikesi bulunan Filistinliler, haklı davalarından asla vazgeçmiyor, topraklarını işgale teslim etmiyorlar. Devletler, sorumlu uluslararası teşkilat ve kurumlar; ateşkesin başlangıcından bu yana saldırılarına devam eden, alınan kararları uygulamayan İsrail’i kararlara uymaya zorlamalıdır.

Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz. Son olarak herkese sesleniyor ve diyoruz ki tüm dünya halkları tepkisini açıkça göstermelidir. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir. Bizler Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çarpıştıktan sonra savrulan 2 araç yayaların arasında daldı: 11 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde meydana gelen trafik kazasında çarpıştıktan sonra savrulan iki araba yayaların ortasında daldı. Kaza sonucunda 11 kişi yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Atatürk Mahallesi Kelkit-Erzincan Karayolu üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye nazaran, Muhammet Ali K. yönetimindeki 06 FR 4977 plakalı araba akaryakıt istasyonundan etraf yoluna çıktığı esnada, Erzincan istikametine hareket halinde olan Enes Ç. yönetimindeki 25 ACY 778 plakalı araba ile çarpıştı. Kazanın tesiriyle arabalar savrulurken, savrulan araçlar yol kenarında yürüyen vatandaşlara da çarptı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sıhhat, polis, jandarma ve itfaiye takımları sevk edildi. 112 acil sıhhat takımları 06 FR 4977 plakalı arabanın şoförü Muhammet Ali K. ve 25 ACY 778 plakalı arabanın şoförü Enes Ç. ile birlikte kazada yaralanan Aylin Sılanur A., Yağız Serdar A., Fatih M., Kübra Y., Dilek M., Asiye Ç., Dicle S., Mehmet Can D. ve İkram Elvan M.’yi olay yerindeki birinci müdahalenin akabinde Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.
Kazada yaralanan Muhammet Ali K., Aylin Sılanur A. ve Yağız Serdar A. daha sonra Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.