Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Eylül, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Şenol Güneş: “Savaşçı ruhumuz var”

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada, takımda savaşçı ruh olduğunu belirterek, "Uzun süre 10 kişi oynadık. Beşiktaş için de kayıp 2 puan ama bizim için daha önemli. Biz 3 puana ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz. Henüz 3 puanla tanışmadık. Perşembe günkü maçı bekleyeceğiz" dedi.
Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Trabzonspor evinde karşılaştığı Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, kısa bir dönem içerisinde takımla birlikte olduklarını belirterek, "Trabzonspor’un iki maçta 2 puanı vardı. Şimdi üç maçta 3 puan oldu. İlk defa gol attık, ilk defa yedik. Üçüncü maçı oynadık. Bazıları 5. maçını oynadı, ligde 19 takım olunca ligin de seyrinde bir dalgalanma oluyor. Görüntü olarak iyi bir görüntüde değiliz. Zaten zorlu dönemde olduğumuzu söylüyoruz ama bu zorlukları aşacak bir durumumuz olduğunu da söyledik. Bugün de oyuncular bize o konuda umut verdi. Onun dışında futbol yorumunu da fazla yapmayı doğru bulmuyorum. İyi başladık. Yani düşündüğümüz ön baskıları, çıkışları oyuna hakim olmayı düşünürken, beklenmeyen şekilde talihsiz bir şekilde, ben şimdi izledim rakip de hızını kesince topa vurduktan sonra kayıp arkasından bastırınca kırmızı kart gördü. En iyi oyunculardan biri, takımda tecrübeli bir oyuncu. Ondan sonraki bölümde ne konuşursak haklı çıkamam çünkü topa sahip olma, hücumda pozisyon bulma, gol bulma ve atak geliştirme aslında savaştık. Bütün oyuncular elinden geleni gayreti gösterdi. 10 kişi kaldık ama 12. adam dediğimiz taraftar devreye girdi. Onların desteğiyle takım direncini daha fazla koydu. Oyun başından beri olduğu gibi birlikte yaşadık. Bu bizim umut ışığımız olacak. Zaten o düşünce olacağını görüyordum. Ama futbol adına futbol değerlerini konuşmaya kalkarsak sadece savunmada kalırken savaşçı ruhumuz var. Ama orada da pozisyon verirken yediğimiz golde ve benzer pozisyonda, pozisyonlar verdik. Orada da Uğurcan devreye girdi. Orta sahamız savaştı. İki kanattaki oyuncuları kapatmak için açıklarımızın olağanüstü çalışması gerekiyordu. Onlarda da değişiklik yapmak zorunda kaldık. Banza ilk maçına rağmen çok uyumlu, olumluydu, olumsuzluğu yoktu. Yeni geldi, acemidir diyecek bir şeyimiz yok. 10 kişi de kalsanız daha fazla ileride oynamak gerekiyor. Oyunculara diyecek bir şeyim yok. Uzun süre 10 kişi oynadık. Beşiktaş için de kayıp 2 puan ama bizim için daha önemli. Biz 3 puana ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz. Henüz 3 puanla tanışmadık. Perşembe gününki maçı bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
30 Temmuz, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Valilikten Tüm Kurumlara ve Gönüllülere Teşekkür

Karabük’ün Safranbolu, Ovacık ve Merkez ilçelerinde çıkan orman yangınları, ekiplerin koordineli ve özverili çalışmaları sayesinde kontrol altına alındı.

23 Temmuz 2025 tarihinde Safranbolu’nun Çavuşlar Köyü ile Ovacık ilçesine bağlı Kışla Köyü'nde başlayan orman yangınları, 28 Temmuz’da Merkez ilçeye bağlı Kahyalar Köyü’nde çıkan yangınla birlikte geniş bir alanda etkili oldu. Yangınlara karşı yürütülen mücadelede, kamu kurumlarının, gönüllülerin ve çevre illerden gelen destek ekiplerinin yoğun çabaları belirleyici oldu.

Yangınlara müdahale sürecinde Orman İşletme Müdürlükleri, belediyeler, İl Özel İdaresi, AFAD, DSİ, Karayolları, jandarma ve kolluk kuvvetlerinin yanı sıra Kardemir A.Ş., sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler aktif rol aldı. Çalışmalara çevre illerden gelen destek ekipleri de katıldı.

Safranbolu Çavuşlar ve Ovacık Kışla köylerinde çıkan yangınlara, toplamda 21 helikopter, 2 uçak, 575 araç ve 1.894 personel ile müdahale edildi. 28 Temmuz’da Merkez ilçeye bağlı Kahyalar Köyü’nde çıkan yangına ise 4 helikopter, 188 araç ve 508 personel sevk edildi. Bu yangın, gece saatlerinde büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Yangınların yerleşim yerlerine sıçramasını önlemek amacıyla, bazı köy ve mahallelerde güvenlik önlemleri kapsamında tahliyeler gerçekleştirildi; vatandaşların can güvenliği sağlandı.

Yangın bölgelerinde soğutma ve söndürme çalışmaları titizlikle devam ederken, Karabük Valiliği, yangınların söndürülmesinde görev alan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, gönüllülere ve destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin