Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Ekim, 2023 14:42 tarihinde yayınlandı
0

Şenol Güneş istifa etti, Beşiktaş seçime gidiyor!

Beşiktaş’ta Teknik Direktör Şenol Güneş istifa etti. Başkan Ahmet Nur Çebi ayrıca olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında sahasında İsviçre temsilcisi Lugano’ya 3-2 mağlup oldu. Bu yenilginin ardından siyah-beyazlı taraftarlar, yönetimi istifaya davet etmişti. Yönetim kurulu da yaşananlar üzerine olağanüstü toplandı. Teknik Direktör Şenol Güneş’in de bir kısmında yer aldığı ve yaklaşık 4.5 saat süren toplantı sabaha karşı sona erdi.

Söz konusu toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapılmazken, sabah saatlerinde Şenol Güneş, yönetim kuruluna istifasını sundu.

Siyah-beyazlı kulüpten de konuya ilişkin yapılan açıklamada da, “Lugano maçının ardından bir araya geldiği Başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye, Beşiktaşımızın menfaatleri doğrultusunda bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu, Kulübümüzün ve takımımızın önünü açmak adına alınacak her türlü karara saygı duyacağını ifade eden Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, bugün itibarıyla görevinden ayrılmıştır. Şenol Güneş’e Kulübümüze katkıları nedeniyle teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” denildi.

Beşiktaş seçime gidiyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında sahasında İsviçre temsilcisi Lugano’ya 3-2 mağlup oldu. Bu yenilginin ardından siyah-beyazlı taraftarlar, yönetimi istifaya davet etmişti. Yönetim kurulu da yaşananlar üzerine olağanüstü toplandı. Ahmet Nur Çebi ve yönetimi  olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı.

Beşiktaş’tan yapılan açıklamada “Yönetim Kurulumuz, en geç aralık ayının başında olmak üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleme kararı almıştır” denildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ertugrul dogan yeni mucadelemiz ekonomik bagimsizlik eERlbnX4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Ertuğrul Doğan: “Yeni mücadelemiz ekonomik bağımsızlık”

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, yeni mücadelelerinin ekonomik bağımsızlık olduğunu söyledi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Dergisi’nin 240. sayısında yaptığı açıklamada, bordo-mavili kulübün geleceği için ekonomik bağımsızlık hedefini ön plana çıkardı. Doğan, Trabzonspor’un kalıcı gelir kaynaklarıyla geleceğe taşınacağını ifade etti.

Başkan Doğan, göreve geldikleri ilk günden itibaren sadece saha içi başarılarına odaklanmadıklarını belirterek, kulübün geleceğini kurtarma mücadelesi verdiklerini ifade etti. Günümüz futbolunda güçlü olmanın yalnızca iyi kadro kurmakla mümkün olmadığını vurgulayan Ertuğrul Doğan, “Trabzonspor başkanlığı görevine geldiğimiz ilk günden beri şunu çok net bir şekilde ifade ettim. Bizim mücadelemiz sahada kazanılacak maçlarla sınırlı olmayacak. Biz aynı zamanda Trabzonspor’un geleceğini kurtarma mücadelesini vereceğiz” dedi.

“Yeni mücadelemiz ekonomik bağımsızlık”

Trabzonspor’un geçmişinde büyük zaferler ve tarihi mücadeleler bulunduğunu belirten Başkan Doğan, kulübün yeni hedefinin ekonomik bağımsızlık olduğunu söyledi. Doğan, “Bugün geldiğimiz noktada bizim yeni mücadelemiz artık ekonomik bağımsızlıktır. Bu yüzden ilk andan itibaren kulübümüzün geleceğini inşa edecek projeler için yoğun bir mesai harcadık” ifadelerini kullandı.

Akyazı ve stadyum çevresinde gelir planı

Ertuğrul Doğan, Kartal Projesi’nin yanı sıra Akyazı ve stadyum çevresinde planlanan yatırımlarla ilgili de açıklamalarda bulundu. Bordo-mavili kulübe düzenli gelir sağlayacak ticari alanlar için çalışmaların sürdüğünü belirten Doğan, Trabzonspor’u gelecek 20-30 yılın güçlü organizasyonu haline getirmek istediklerini söyledi.

“Kalıcı gelir kaynaklarıyla inşa edilecek”

Trabzonspor’un geleceğinin günü kurtaran hamlelerle değil, sürdürülebilir projelerle kurulacağını ifade eden Başkan Doğan, “Biz Trabzonspor’u bugünün yarışmacı takımı olarak görmüyoruz. Biz Trabzonspor’u gelecek 20-30 yılın güçlü organizasyonu yapmak istiyoruz. Trabzonspor’un geleceği, günü kurtaran hamleler yerine kalıcı gelir kaynaklarıyla inşa edilecek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasilere teşekkür

Başkan Ertuğrul Doğan, projelerde destek veren isimlere de teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na, eski Bakan ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu’na, milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın, Mustafa Şen ve Vehbi Koç’a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e ve eski Bakan Berat Albayrak’a teşekkür etti.

“Trabzonspor tarihinin en büyük finansal hamlelerinden biri”

Göreve geldiklerinde kulübün ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Doğan, vergi yükleri, banka borçları ve faiz baskısıyla mücadele ettiklerini ifade etti. Yapılan sermaye artırımıyla Trabzonspor tarihinin en büyük finansal hamlelerinden birine imza attıklarını kaydeden Başkan Doğan, borç yükünü ciddi oranda aşağı çektiklerini söyledi.

“Hedef sadece borç azaltmak değil”

Ertuğrul Doğan amaçlarının sadece mevcut borcu azaltmak olmadığını vurgulayarak, “Hedefimiz, Trabzonspor’un bir daha bu ekonomik darboğazlara düşmeyeceği sistemi kurmaktır. Bu yüzden projeler bizim için hayati önem taşımaktadır. Yarın çok daha güçlü bir Trabzonspor göreceksek, bunun sebebi bugün atılan adımlar olacak” dedi.

Açıklamasının sonunda bordo-mavili camiaya birlik mesajı veren Başkan Doğan, Trabzonspor’un kupalarla büyümüş büyük bir kulüp olduğunu ifade ederek, ekonomik olarak güçlü, bağımsız ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin