Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Şenol Güneş: “Dik durup bunların hepsini aşacağız”

Trabzonspor Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, kadrosuna güvendiğini belirterek, "Korkuları ve tasaları yenecek bir grubumuz var. Bu takım ile en güzelini yapacağız. Dik durup bunların hepsini aşacağız" dedi.
Trabzonspor Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. UEFA Gençlik Ligi’nde çeyrek finale yükselen Trabzonspor U19 grubunu tebrik ederek konuşmasına başlayan Güneş, "İyi bir oyunla çeyrek finale kalmak büyük bir muvaffakiyet. Güngör Şahinkaya ve Eyüp Saka’yı tebrik ediyorum. Tüm oyunculara muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Çalışmalarının karşılığını aldılar. Basketbol ekibi da liderliği eline aldı. A kadrosu dışında herkesin başarılı olduğunu görüyoruz. Kupada yolumuza devam ediyoruz ancak ligde düşündüğümüzün gerisindeyiz" cümlelerine yer verdi.

"Her kadroya karşı oynayabileceğimizi gösterdik"
Trabzonspor’da şampiyonluk sonrası beklentinin artığına dikkat çeken deneyimli teknik adam, "Her olumsuz sonuç büyük bir reaksiyona neden olabiliyor. Vazifeye geldiğimden beri bir kadro takımı oluşturmaya çalışıyoruz. İstikrarlı ve hoş bir oyun sergilemek istiyoruz. Vakit zaman berbat oynadığımız maçlar oldu fakat her ekibe karşı çaba edebileceğimizi gösterdiğimizi düşünüyorum. Kendi alanımızda güzel oynuyoruz fakat deplasmanda istikrarlı sonuçlar alamadık. Şampiyonluk yarışında geri kaldık. Birinci 3 ile 5 ortasında bir yerde olmayı hedeflerken daha geride kaldık" tabirlerini kullandı.

"Hedefimiz Avrupa"
Trabzonspor Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, amaçlarının Türkiye Kupası’nı kazanarak Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirtti. Güneş, "Trendyol Üstün Lig’de birinci 5’i yakalamak istiyoruz. Gelecek dönemin kadro iskeletinin bu takım içinde şekilleneceğini düşünüyorum. Yarışan ve güçlü bir kadro olmak istiyoruz. Dertlerimiz var lakin bunları aşacak güce sahibiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Nwakaeme’ye müsaade verdim"
Takımdaki sakat oyuncuların durumu hakkında da bilgi veren 72 yaşındaki teknik adam, "Nwakaeme’ye sakatlığı nedeniyle müsaade verdim. Cihan Çanak’ın parmağında kırık vardı, bu yüzden ona da müsaade verdik. Parmağından operasyon geçirecek. Mustafa Eskihellaç cezalı olduğu için bizimle olamayacak. Malheiro’nun darbeye bağlı sakatlığı var. Savic’in ayak baş parmağında küçük bir çatlak vardı. Konyaspor maçında oynadı fakat aldığı darbe sonrası oyundan çıkmak zorunda kaldı. Uzun vadeli bir sakatlık beklemiyoruz. Banza’nın da bir sakatlığı oldu. Oyundan almak istedik fakat kendisi devam etmek istedi. 60 dakika oynadı lakin tesirli olamadı, bu yüzden Sikan’ı onun bölgesine çektik. Savic ve Banza’nın durumlarını takip edeceğiz. Zubkov’un durumu öbür iki oyuncuya nazaran daha düzgün. İki gündür bizimle egzersiz yapıyor lakin bugün tekrar değerlendireceğiz. Falcorelli bizimle idmana çıkacak. Enis ve Dragus’un durumu iyi" halinde konuştu.

"Dik durup bunların hepsini aşacağız"
Tüm aksiliklere karşın inancını kaybetmediğini söyleyen Şenol Güneş, "Kaybettiğimiz puanlar ne olursa olsun, taraftarın güveneceği ve gurur duyacağı bir ekip oluşturmak zorundayız. Beklentiler büyük olduğunda başarısızlık moralleri bozabiliyor. Fakat sıkıntı devirlerde daha güçlü olmalıyız. Kaygıları ve kaygıları yenecek bir grubumuz var. Bu takım ile en güzelini yapacağız. Dik durup bunların hepsini aşacağız. Yetkili de benim, sorumlu da benim. Oyunculara vazife veriyorum ve yapılan tenkitlere hürmet duyuyorum. Lakin yanlışları düzeltmek benim işim. Trabzonspor’un bugünü de geleceği de değerli. Yalnızca bir maç kazanıp kaybetmekle ilgili değil, kulübün geleceğini de planlamak gerekiyor. Bugün alacağımız sonuçlar, geleceğe olan itimadı artıracaktır. Trabzonspor bizim göz bebeğimiz ve onu layık olduğu yere getireceğiz" açıklamasını yaptı.

"Rakibimizin durumuna bakmadan oynamalıyız"
Trendyol Harika Lig’in 27. haftasında alanlarında oynayacakları Hatayspor maçını taraftarın da takviyesiyle kazanmak istediklerinden bahseden deneyimli çalıştırıcı, "Hatayspor, beklentilere cevap veremediği için alt sıralarda kaldı. Rakip, kazanamayan bir ekip imgesi verse de biz buna bakarak oynamayacağız. Her rakibe karşı yeterli bir oyun sergilemeliyiz. Her maçı kazanmak için alana çıkıyoruz. Son dakikalarda yediğimiz şanssız goller nedeniyle puan kayıpları yaşadık" sözlerini kullandı.
Trabzonspor’un 2025 ile 2035 yıllarını planlaması gerektiğini vurgulayan Güneş, "Alt yapıdan gelen oyuncular hoş sonuçlar aldı. Lakin bunu sürdürülebilir hale getirmek kıymetli. Elimizdeki kadroyu ekonomik, teknik ve idari açıdan geliştirip yarışan bir hale getirmeliyiz. Memleketler arası muvaffakiyetler için yatırımlar yapmak gerekiyor. Tesisleşme ve tertip açısından gelişime gereksinimimiz var" diyerek kelamlarını tamamladı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 13:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Korumanın başkenti” Safranbolu’daki otellerde doluluk yüzde 100’e ulaştı

UNESCO Dünya Miras Listesi ile Cittaslow kategorisinde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki otellerin doluluk oranı Ramazan Bayramında yüzde 100'e ulaştı.

"Korumanın başkenti" gibi unvanlarla anılan Safranbolu, 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla misafirlerine tarihte yolculuğa çıkaracak.

Türkiye'deki yaklaşık 50 bin kültür ve tabiat varlığının bin 125'ini bünyesinde barındıran Osmanlı kenti, Cinci Han ve Hamam, Kent Tarihi Müzesi, Saat Kulesi, İzzet Mehmet Paşa ve Köprülü Mehmet Paşa camileri, Hıdırlık Tepesi, Cem Seyir Terası, İncekaya Su Kemeri ve kanyonu gibi yapılarıyla misafirlerine keyifli bir Ramazan Bayramı tatili sunacak.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, İhlas Haber Ajansı(İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi ilçedeki otellerde doluluk oranının Ramazan Bayramında yüzde 100'e ulaştığını belirtti.

"Bildiğiniz gibi ilkbahar ve sonbahar zaten bizim yüksek sezonumuz" diyen Urgancıoğlu, "Dolayısıyla dolu olması da çok normal. Çünkü bayramla birlikte Safranbolu'da da sezonun başlangıcı olmuş oluyor. Dolayısıyla güzel ve yoğun bir bayram bizleri bekliyor inşallah" ifadelerini kullandı.

Bayramların uzun periyotlarda olmamasının Safranbolu için önemli olduğunun altını çizen Urgancıoğlu, "Çünkü uzun periyotlarda periyodu bölmek birazcık daha zor oluyor. Arada boşluklar kalabiliyor fakat bu tip bayramlar her zaman Safranbolu için çok faydalı bayramlar. Aynı zamanda dediğim gibi ilkbahar olması yani daha deniz sezonu açılmadı. Dolayısıyla hareketin biz gibi noktalara her yerden kolay ulaşılabilir tarihi kentlere ve kültür turizme kayması da tabii ki son derece normal. Dolayısıyla biz yüzde yüz dolulukla bir bayram daha geçireceğiz. Bu bayramla birlikte sezonumuzu da açmış olacağız" diye konuştu.
Safranbolu Belediyesi'nin karşılama merkezinin bayramda ilk kez hizmet vereceğini ifade eden Urgancıoğlu, "Bu anlamda otobüsler tarihi çarşıya girmeyecek ve o kaosu inşallah yaşamayacağız Konuklarımızı, işletmecilerimizi yapılan bu düzenlemelerle ilgili de bilgilendireceğiz ki bir karışıklık ve sorun yaşamayalım. Ben sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Çünkü oldukça güzel bir düzenleme yapıldı. Aynı zamanda tarihi çarşıda yine işgaliyeler noktasında bir takım düzenlemeler yapıldı. Güvenlikle ilgili de tüm önlemler ve denetimler tamamlandı"
dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.