Şenlikten geriye çöpleri kaldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
senlikten geriye copleri kaldi AYgmHWeL jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Şenlikten geriye çöpleri kaldı

Trabzon’un Düzköy ilçesi Honefter Yaylası’nda dün düzenlenen yayla şenliğine katılan binlerce kişi çöplerini yaylaya bırakıp gitti. Şenlik alanına bırakılan binlerce çöp yaylada hayvancılık yapan yöre halkının tepkisini çekti.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çayırbağı mahallesinin Honefter Yaylası’ndaki şenliğe bu yıl Düzköy, Akçaabat ve Tonya ilçeleri başta olmak üzere Trabzon’un ve Türkiye’nin 4 bir yanından binlerce kişi katıldı. Şenliğe katılanlar horon oynayıp yöresel sanatçıların ezgileri ile coşarken, şenlik dün akşam saatlerinde sona erdi. Bu sabah ineklerini yaylaya otlatmaya çıkan yayla sakinleri ise büyük bir şok ile karşılaştı. Şenliğe katılanların çöplerini yaylaya bırakıp gittiğine gören yöre halkı bu duruma büyük tepki gösterirken, bir an önce çöplerin ilgililer tarafından toplatılmasını istedi.

Şenliğe değil ama geriye bırakılan çöplere ve pisliğe karşı olduklarını belirten yayla sakinleri “Eğlenmek herkesin hakkı ancak bu şekilde değil. Şenlik adı altında yaylalar kirletiliyor. Bu çöplerin bir an önce temizletilmesi gerekiyor. Yaylada bir rüzgar çıksa bu plastik poşetler ve atıklar yaylanın dört bir yanına dağılacak. Yörede bizler hayvancılık yapıyoruz. Bu plastik atıklar hayvanlarımız ve su kaynaklarımız açısından büyük tehlike saçıyor. Böyle şenlik olmaz olsun” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 16
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
27 Nisan, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te kamu yatırımları hız kesmeden devam ediyor

Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Eflani İlçesi Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası Yapım İşi” projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. İlçenin kamu hizmet kapasitesini artırması hedeflenen proje, bölge için önemli yatırımlar arasında yer alıyor.

Toplam 2.052 metrekare inşaat alanına sahip olan projede, yapı oturum alanı ise 491 metrekare olarak planlandı. İhalenin ve kontrollük hizmetlerinin Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütüldüğü projede, teknik ekipler sahadaki çalışmaları yakından takip ediyor.

Projede gelinen son duruma göre, betonarme imalatları tamamlanırken, çatı ve duvar imalatlarının ise devam ettiği bildirildi. Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlediği ifade edilirken, yetkililer projenin tamamlanmasıyla birlikte Eflani’de kamu hizmetlerinin daha modern ve etkin bir şekilde sunulacağını belirtti.

Karabük İl Özel İdaresi yetkilileri, projede emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, yatırımın en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin