Reklam
Reklam
senlikten geriye copleri kaldi AYgmHWeL jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Şenlikten geriye çöpleri kaldı

Trabzon’un Düzköy ilçesi Honefter Yaylası’nda dün düzenlenen yayla şenliğine katılan binlerce kişi çöplerini yaylaya bırakıp gitti. Şenlik alanına bırakılan binlerce çöp yaylada hayvancılık yapan yöre halkının tepkisini çekti.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çayırbağı mahallesinin Honefter Yaylası’ndaki şenliğe bu yıl Düzköy, Akçaabat ve Tonya ilçeleri başta olmak üzere Trabzon’un ve Türkiye’nin 4 bir yanından binlerce kişi katıldı. Şenliğe katılanlar horon oynayıp yöresel sanatçıların ezgileri ile coşarken, şenlik dün akşam saatlerinde sona erdi. Bu sabah ineklerini yaylaya otlatmaya çıkan yayla sakinleri ise büyük bir şok ile karşılaştı. Şenliğe katılanların çöplerini yaylaya bırakıp gittiğine gören yöre halkı bu duruma büyük tepki gösterirken, bir an önce çöplerin ilgililer tarafından toplatılmasını istedi.

Şenliğe değil ama geriye bırakılan çöplere ve pisliğe karşı olduklarını belirten yayla sakinleri “Eğlenmek herkesin hakkı ancak bu şekilde değil. Şenlik adı altında yaylalar kirletiliyor. Bu çöplerin bir an önce temizletilmesi gerekiyor. Yaylada bir rüzgar çıksa bu plastik poşetler ve atıklar yaylanın dört bir yanına dağılacak. Yörede bizler hayvancılık yapıyoruz. Bu plastik atıklar hayvanlarımız ve su kaynaklarımız açısından büyük tehlike saçıyor. Böyle şenlik olmaz olsun” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Mayıs, 2026 14:29 tarihinde yayınlandı
0

Çetinkaya Annelerle Has Bahçe’de Buluştu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın katılımıyla düzenlenen Anneler Günü programı, Has Bahçe Sosyal Tesisleri’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Başkan Çetinkaya, bu anlamlı günde annelerin mutluluğuna eşi ve oğluyla birlikte ortak oldu.

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Anneler Günü özel programı geniş bir katılımla kutlandı. Sosyal belediyecilik vizyonu kapsamında hayata geçirilen ve kısa sürede ailelerin vazgeçilmez adresi haline gelen Has Bahçe Sosyal Tesisleri, kapılarını bu kez geleceğimizin mimarı anneler ve anne adayları için açtı.

Programa eşi ve oğluyla birlikte katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya vatandaşlarla yakından ilgilendi. Masaları tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, annelerle sohbet etti, kendilerine karanfil takdim etti. Ailece katıldıkları bu anlamlı organizasyonda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Çetinkaya, çocuklarla da yakından ilgilenerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Has Bahçe’nin ev sahipliği yaptığı programda, her yaş grubuna hitap eden etkinlikler düzenlendi. Çiçek boyama ve takı tasarımı gibi atölye çalışmalarının yanı sıra canlı müzik dinletisi ve annelere özel oyunlar programa renk kattı. Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinlikte, hem anneler hem de çocuklar gün boyu süren aktivitelerle unutulmaz bir gün geçirdi.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, annelerin toplumdaki birleştirici gücüne vurgu yaparak;

“Bugün, merhametin ve sevginin kaynağı olan annelerimizle ve anne adaylarımızla bir arada bulunmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Şehrimize kazandırdığımız Has Bahçe gibi sosyal tesislerimizin, ailelerimizin neşesiyle böyle dolup taşıyor olması bizler için en büyük gurur vesilesidir. Bu yoğun katılım, Karabük için ürettiğimiz projelerin halkımız nezdindeki karşılığını göstermektedir.”dedi.

Başkan Çetinkaya, sözlerini şöyle tamamladı;

“Hizmet yolculuğumuzda en büyük gücümüz annelerimizin dualarıdır. Bu anlayışla bugün kıymetli eşimle birlikte, annelerimizin bu özel gününde onlarla bir arada olmak istedik. Annelerimiz bizim başımızın tacıdır; onların huzuru ve mutluluğu Karabük’ün huzurudur. Bu vesileyle, başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin gününü kutluyor; her birine en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”

Program, katılımcılara sunulan ikramlar ve çocuklar için hazırlanan küçük sürprizlerin ardından neşe içerisinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin