karabuk
İmsak 06:00
Güneş 07:25
Öğle 13:08
İkindi 16:09
Akşam 18:41
Yatsı 20:00
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
14 Nisan, 2023 12:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Şenlikle vatandaşlar Ramazan ruhunu yaşadı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Ramazan Şenliğinde yüzlerce vatandaş doyasıya eğlendi. Kastamonu’nun Cide ilçesinde gelenek ve göreneklerin yaşatılabilmesi için Cide Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Ramazan şenliğinin bu yıl ikincisini gerçekleştirildi. Cide Belediye Meydanında düzenlenen Ramazan şenliği, mehter takımının gösterisiyle başladı. Birbirinden güzel marşların seslendirildiği mehter gösterisinin ardından Hacivat-Karagöz oyunu sergilendi. Gösteri çocuklardan büyük ilgi gördü. Şenlikte, Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra katılımcılara irmik tatlısı ve çay ikram edildi. Şenlikte mehteran ekibinin seslendirdiği eserlere vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti. Ramazan ayında olduğu gibi diğer zamanlarda da deprem bölgesine yardımların ulaştırılmasını isteyen Kenan Baş, “Zor zamanlardan geçtiğimiz, depremlerden ötürü birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanda Cide Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ilçemizde Ramazan Şenliği düzenlenmiş. Bir araya gelmek için, beraber vakit geçirmek için Ramazan ayının getirdiği kardeşlik duygularına hakim olabilmek için önemli bir program olarak görüyorum. Düzenleyen hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kur’an-ı Kerim okunuyor, mehter gösterisi yapıldı. Bunlar bizim milli kültürümüz, milli değerlerimiz. Hazırlayan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Ramazan şenliğine yoğun bir katılımın olduğunu söyleyen Serkan Adalı, “Ramazan ayında ihtiyacımız olan bu mübarek gecede birlik ve beraberliğimizi göstermiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Yoğun bir katılım oldu, bizler de gösterileri ilgiyle izledik. Bundan sonrada inşallah tekrarı gelir. Emeği geçen herkese teşekkürler” şeklinde konuştu. Gençlerin, eskimiş ya da yok olmaya yüz tutmuş gelenekleri, görenekleri, unutmamasını sağlamak istediklerini söyleyen Cide Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik Öğretmeni Eren Altun ise, “Bu yıl Ramazan şenliğinin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl halkımız yaptığımız etkinliğe çok güzel tepkiler vermişti. Bu yıl yaşanan depremlerden dolayı düzenlemek istemedik ama halkımızdan gelen talep bizleri de cezbetti. Bizler de böyle güzel bir etkinliği yapabilmek için tüm öğretmen arkadaşlarımızla, okul idaremizle, öğrencilerimizle, elimizden gelenin en iyisini yaparak bu şenliği ortaya çıkarmaya çalıştık” şeklinde konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın’da Menopoz Merkezleri hayata geçirildi

Bartın’da kadınların yaşamlarının parçası olan menopoz ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda ilde menopoz eğitim merkezleri faaliyete geçirildi.
Kadınların ortalama 45-55 yaşları arasında gerek fiziksel gerek ruhsal durumlarını etkileyen menopoza verilen önem gün geçtikçe artıyor. Bu konuyla ilgili Bartın’da yaşayan kadınların bilinçlendirilmesi amacıyla "Menopoz Eğitimleri" hayata geçirildi. İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde konuya ilişkin program ve eğitimler verilmeye başlandı. Dr. Doğa Hızoğlu Karaköy Sağlık Merkezi’ne bilgi almak isteyen kadınlara menopoz sürecine ilişkin ayrıntıları anlattı. İl Sağlık Müdürlüğü kadınlar eğitime davet etti. Müdürlük tarafından yapılan davette, "Yaşamın doğal süreci olan menopozun daha sağlıklı ve konforlu geçirmek isteyen tüm kadınları Menopoz Okulları’mıza davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin