Karabük Postası tarafından
14 Nisan, 2023 12:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Şenlikle vatandaşlar Ramazan ruhunu yaşadı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Ramazan Şenliğinde yüzlerce vatandaş doyasıya eğlendi. Kastamonu’nun Cide ilçesinde gelenek ve göreneklerin yaşatılabilmesi için Cide Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Ramazan şenliğinin bu yıl ikincisini gerçekleştirildi. Cide Belediye Meydanında düzenlenen Ramazan şenliği, mehter takımının gösterisiyle başladı. Birbirinden güzel marşların seslendirildiği mehter gösterisinin ardından Hacivat-Karagöz oyunu sergilendi. Gösteri çocuklardan büyük ilgi gördü. Şenlikte, Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra katılımcılara irmik tatlısı ve çay ikram edildi. Şenlikte mehteran ekibinin seslendirdiği eserlere vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti. Ramazan ayında olduğu gibi diğer zamanlarda da deprem bölgesine yardımların ulaştırılmasını isteyen Kenan Baş, “Zor zamanlardan geçtiğimiz, depremlerden ötürü birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanda Cide Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ilçemizde Ramazan Şenliği düzenlenmiş. Bir araya gelmek için, beraber vakit geçirmek için Ramazan ayının getirdiği kardeşlik duygularına hakim olabilmek için önemli bir program olarak görüyorum. Düzenleyen hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kur’an-ı Kerim okunuyor, mehter gösterisi yapıldı. Bunlar bizim milli kültürümüz, milli değerlerimiz. Hazırlayan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Ramazan şenliğine yoğun bir katılımın olduğunu söyleyen Serkan Adalı, “Ramazan ayında ihtiyacımız olan bu mübarek gecede birlik ve beraberliğimizi göstermiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Yoğun bir katılım oldu, bizler de gösterileri ilgiyle izledik. Bundan sonrada inşallah tekrarı gelir. Emeği geçen herkese teşekkürler” şeklinde konuştu. Gençlerin, eskimiş ya da yok olmaya yüz tutmuş gelenekleri, görenekleri, unutmamasını sağlamak istediklerini söyleyen Cide Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik Öğretmeni Eren Altun ise, “Bu yıl Ramazan şenliğinin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl halkımız yaptığımız etkinliğe çok güzel tepkiler vermişti. Bu yıl yaşanan depremlerden dolayı düzenlemek istemedik ama halkımızdan gelen talep bizleri de cezbetti. Bizler de böyle güzel bir etkinliği yapabilmek için tüm öğretmen arkadaşlarımızla, okul idaremizle, öğrencilerimizle, elimizden gelenin en iyisini yaparak bu şenliği ortaya çıkarmaya çalıştık” şeklinde konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
08 Mayıs, 2025 12:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Keskinkılıç: “Et Meselesi, Ot Meselesidir”

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda Et ve Süt Kurumu gündeme alındı. Komisyon Katip Üyesi AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, Et ve Süt Kurumu’nun stratejik rolüne dikkat çekerek, hayvancılıktaki en temel sorunun yem maliyetleri ve mera yetersizliği olduğunu vurguladı. Keskinkılıç’ın ifadesiyle: “Et meselesi, ot meselesidir.”

TBMM KİT Komisyonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Et ve Süt Kurumu’nun faaliyetleri ele alındı. Kurumun merhum Genel Müdürüne rahmet dileyerek sözlerine başlayan AK Parti Karabük Milletvekili ve Komisyon Katip Üyesi Durmuş Ali Keskinkılıç, kurumun pandemi sürecinde gösterdiği performansa dikkat çekti. “Gıda zinciri kopmadı, üretici ayakta kaldı” diyen Keskinkılıç, kurumun stratejik yatırımlarının önemine işaret etti.

Keskinkılıç, Türkiye’nin hayvansal üretimde Avrupa’nın ön sıralarında yer aldığına ancak sorunun üretimden çok maliyetlerde yoğunlaştığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Hayvanın belli bir proteine ulaşabilmesi için belli miktarda ot tüketmesi gerekir. 1 kilo canlı ağırlık için 7-8 kilo kuru ot gerekir. Türkiye’de uzun boylu ot yapısı yok, kısa boylu otlara uygun bir coğrafyamız var. Bu da küçükbaş hayvancılık için elverişli ama mera yetersizliği büyük bir sorun. Türkiye’de meralar çoğunlukla Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da; Batı’da mera kıtlığı yaşanıyor.”

Yem maliyetlerinin arttığını ve bunun Brezilya gibi hayvancılıkta güçlü ülkelerle Türkiye arasındaki üretim maliyeti farkının temel sebebi olduğunu belirten Keskinkılıç, “Hayvancılık politikamızın temeli meradır. Türkiye’de mera ıslahı birincil önceliktir” diye konuştu.

“YAPAY ET ÜRETİLMİYOR” AÇIKLAMASI

Toplantıda son dönemde kamuoyunda tartışma yaratan “yapay et” konusuna da değinen Keskinkılıç, Türkiye’de bu anlamda gerçek bir üretim olmadığını, bazı firmaların soya bazlı gıda takviyelerini “yapay et” olarak sunduğunu ve bu durumun yanlış anlaşılmalara yol açtığını belirtti.

“TARIM BİZİM GÜCÜMÜZDÜR”

Türkiye’nin tarımda hâlâ güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirten Keskinkılıç, Avrupa’da çiftçilik oranı yüzde 4,5 iken Türkiye’de bu oranın yüzde 15 olduğuna dikkat çekti. Türk çiftçisinin ve Türk tarım ürünlerinin dünya genelinde güvenle tercih edildiğini söyledi. Son olarak süt-yem paritesine değinen Keskinkılıç, 2025 yılı verilerine göre paritenin 1,38-1,39 bandında olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.