Reklam
Reklam

Sempozyum kitap oldu

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2023 12:36 tarihinde yayınlandı
0

“Düzce’nin Kent Kimliği ve Toplumsal Bütünleşmesi” kitap olarak hizmete sunuldu. Düzce Üniversitesi ve Düzce Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Düzce Kent Kimliği ve Toplumsal Bütünleşme Sempozyumu” kitap haline getirilerek Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir’e takdim edildi.

Editörlüğünü Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Kılıç’ın yaptığı kitap, Düzce Belediye Lideri Faruk Özlü’nün ön kelamı ile başlıyor.

Bir kentin planlanması ve kent kimliğinin kazanılması için yapılması gerekenlerin ve Düzce’deki gelişmelerin anlatıldığı sunumların yer aldığı kitapta, bilim insanlarının, araştırmacıların ve kent planlayıcıların sempozyumda yaptıkları sunumlar yer alıyor.

Yaptığı çalışmaları için Doç. Dr. Metin Kılıç’a teşekkür eden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Düzce’nin Kent Kimliği ve Toplumsal Bütünleşmesi” kitabından resmi ve özel kurumların yanı sıra araştırma yapanlarla ilgi duyanların da yararlanabileceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Devrek’te düzenlenen şenlikte vatandaşlar doyasıya eğlenmenin tadını çıkardılar.

devrekte duzenlenen senlikte vatandaslar doyasiya eglenmenin tadini cikardilar ItEI2pej
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Devrek’te düzenlenen ve Rosak Derneği tarafından hayata geçirilen şenlikte vatandaşlar doyasıya eğlenmenin tadını çıkardılar.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde gerçekleştirilen “Şenlik” kapsamında ki eğlence programında Devrekli ve Çaycumalı hanımlar sergiledikleri darbuka şov ve halk oyunları ile vatandaşlara neşeli dakikalar yaşattılar. Devrek Rüştü Onur Kültür ve Sanat Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve Cumhuriyet Alanında düzenlenen eğlence etkinliğinde Çaycuma’dan 35 Devrek’ten ise 25 bayan programda yer aldılar. Halk Oyunları Şefi Nilgün Çelik nezaretinde gerçekleştirilen organizasyonda ülkenin çeşitli yörelerden halk oyunları sergilenirken,, bayanlar tarafından çalınan darbukalı oyun havalarında davetliler oynayarak günün streslerini üzerlerinden atmanın tadını çıkardılar.

Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren Çaycuma Halk Oyunları Şefi Nilgün Çelik, “Öncelikle arkadaşlarımıza günün sıcak saatlerinde gösterdikleri performanslarından dolayı hepsine de ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Başta Devrek Rosak Derneği ve Çaycuma Halk Oyunları Derneği olmak üzere katkı sunan herkesi yürekten kutluyor, kültürümüze sahip çıkan bu değerli çalışmaların artarak devam etmesini diliyoruz. İki kardeş ilçe tarafından düzenlemiş olduğumuz muhteşem şenlikte bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Amacımız, kültürümüzü, geleneklerimizi ve yöremizin değerlerini yaşatmaktır. Bu güzel organizasyonda emeği geçen tüm yönetici, eğitmen, oyuncu ve gönüllülere gönülden teşekkür ederiz. Halk oyunlarının coşkusu, dostlukların sıcaklığı ve birlik beraberlik ruhunun en güzel şekilde hissedildiği bu şenlik, hepimizin hafızasında unutulmaz anılar bıraktığına inanıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin