Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık imzasıyla 8-9 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel dolayısıyla üyelerinin yaşadıkları mağduriyetlere istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilen talepler, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun talimatıyla ilgili bakanlıklara iletildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, “Sel afetinin ilk anlarından itibaren sahada üyelerimiz ile birlikte olmaya çalışıyoruz. Taleplerini hem kamuoyuna hem de konunun muhatabı olan bakanlıklara ulaştırmak amacıyla TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile de sürekli temas halindeyiz. Üyelerimizin bizlerden talep ettikleri Beyanname verme süreleri, vergi ve prim borçlarının ertelenmesi, faizsiz kredi imkanları konularını ivedilikle üst birliğimiz olan TOBB’a ilettik. 31 Temmuz 2023 tarihinde TOBB’dan tarafımıza ulaşan yazı ile taleplerimizin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve KOSGEB’e iletildiği belirtildi. Bu dönemde sürekli olarak bizlerle iletişimde olarak sorunlarımıza ve taleplerimize duyarlılık gösteren TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Selzede esnaf borçların ertelenmesi istedi
Tünelde feci kaza: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Artvin’de tünelde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 26 yaşındaki Asım Özdemir yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.
Artvin’in Borçka ile Murgul ilçelerini birbirine bağlayan kara yolundaki tünelde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Dün gece saatlerinde yaşanan kazada, R. Kumaş idaresinde ki 08 ABK 961 plakalı otomobil ile Asım Özdemir (26) idaresindeki motosiklet çarpıştı.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde motosiklet sürücüsü Asım Özdemir’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Kazada otomobilde bulunan R. Kumaş (73) E. Kumaş (71) ise yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Asım Özdemir’in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için morga götürüldü.
Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.


