Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Selle Birlikte Pislikler de Ortaya Çıktı

Gündem Yayın: 08.09.2014 15:15
Yazar:
Selle Birlikte Pislikler de Ortaya Çıktı

Hafta sonu yağan yağmur nedeniyle yaşanan su baskınları ile ilgili olarak Belediye Başkanı Rafet Vergili açıklama yaptı.  Kendisinin de aracı ile su baskınına maruz kalmasını eleştirel haber yapılmasına sert tepki gösteren Vergili, “Felaket üzerinden siyaset ve eleştiri yapmak ise şahsiyetli, onurlu insanlara yakışan şeyler değildir. Karabük küçük yerdir. Kim neyi neden yapar herkes iyi bilir. Tabii şunu da bilmiyor değiliz; sel, afeti doğurduğu kadar pislikleri de ortaya çıkartır” dedi

Karabük’te meydana gelen su baskınları sonrası Belediye Başkanı Refet Vergili, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Başkan Vergili, kendisinin de aracı ile su baskınına maruz kalmasını eleştirel haber yapılmasına sert tepki göstererek, “Cumartesi günü akşam saatlerinde yağan yağmur ülkemizin birçok yöresini olduğu gibi şehrimizi de kısa sürede etkisi altına aldı. Kısa süre, ancak son derece yoğun bir şekilde yağan yağmur, bir yağıştan çok afet niteliğindeydi. Tabi bu gelişmenin ardından bir takım felaket tüccarları da hemen sahneye çıktı ve ortalığı bulandırma çalışmalarına start verdi” dedi.
Vergili, “Dün ‘battı-çıktı ne işe yarayacak’ diyenler eminiz ki bugün birkaç saatlik kapanmanın ardından ne işe yaradığını görmüşlerdir. Ayrıca bu bir yağış değil felakettir. Felaket üzerinden siyaset ve eleştiri yapmak ise şahsiyetli, onurlu insanlara yakışan şeyler değildir. Karabük küçük yerdir. Kim neyi neden yapar herkes iyi bilir. Tabii şunu da bilmiyor değiliz; sel, afeti doğurduğu kadar pislikleri de ortaya çıkartır. Bugün ülkemizde yaşanan yoğun yağış başta Sincan olmak üzere bir çok şehrimizde yaralanmalara ve daha büyük felaketlere neden olmuştur. Aynı şekilde daha bir yıl önce İstanbul’da yaşanan yağış sonucunda evlerine ekmek götürmek için yola çıkan hanım kardeşlerimiz minibüs içerisinde, tır şoförlerimiz ise garajda araçlarının içerisinde can vermiştir. Şimdi biz “Ak Partili belediye insanları öldürdü” mü demeliyiz. Bu vesile ile ifade etmek istiyorum, inandığımız yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Karabük’ün yıllardır el sürülmeyen konularını çözmeye çalışıyoruz. Bunlardan biri de drenaj konusudur. Konuyla ilgili iller bankasıyla ortak çok büyük bir projemiz tamamlanmak üzeredir. Amaçları iktidara takla atmak olanlar,küçük beyinleriyle üzümü yemeyi değil bağcıyı dövmeyi hedefleyenler büyük Karabük ailesi ile aramızdaki gönül bağını asla koparamayacaklardır. Ekiplerimiz ilk dakikadan itibaren görevinin başındadır ve Karabük birkaç saat içerisinde normale döndü. Bu vesileyle hepimize geçmiş olsun diyor, saygılar sunuyorum” dedi.
ARAÇ ŞAHSIMA AİT
Vergili, açıklamasında ayrıca, “Yazılı ve görsel yayın organları haber yapıyor, felaket tüccarları mal bulmuş mağrip gibi sarılıyor, “belediye başkanı aracıyla selde kaldı” diyor.
Araç şahsıma ait, devletin aracına filan zarar vermedik. Hamdolsun şu ana kadar belediyenin 1 kuruşu boğazımızdan geçmedi. Ayrıca daha yağış başlar başlamaz tüm birimlerimizi harekete geçirdik. Kendimde en fazla 10 dakika içerisinde olay yerindeydim. Yani sıcak evimizden, ya da masa başından çalışmaları yönetmedik. Telefonlarla talimatlar vermedik. Her zaman olduğu gibi Karabük halkının içinde olduk” ifadesinde bulundu.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Gündem Yayın: 03.05.2024 10:49
İhlas Haber Ajansı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 103,86 ile eğitim oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 1,03 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 9,56 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) 2024 yılı Nisan ayı itibarıyla, 13 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 7 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 123 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 72,72, aylık yüzde 3,24 oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,24, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 64,57 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 55,66 arttı, aylık yüzde 3,60 arttı

2024 yılı Nisan ayında Yİ-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 3,60 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,66 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,83 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 60,03 arttı

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 74,68 artış, imalatta yüzde 60,03 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 4,79 artış ve su temininde yüzde 66,71 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 54,88 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 65,83 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 66,35 artış, enerjide yüzde 29,84 artış ve sermaye mallarında yüzde 66,33 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 3,26 arttı

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,51 artış, imalatta yüzde 3,26 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 7,30 artış ve su temininde yüzde 1,93 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,95 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 3,63 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,77 artış, enerjide yüzde 5,08 artış ve sermaye mallarında yüzde 1,98 artış olarak gerçekleşti.