Karabük Postası tarafından
24 Nisan, 2023 13:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Selin vurduğu ilçede 4 yıl sonra asırlık gelenek yeniden yaşatılıyor

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde pandemi ve yaşanan sel felaketinden dolayı 4 yıldır gerçekleştirilemeyen 131 yıllık “bayram pilavı geleneği", bu yıl yeniden yaşatıldı. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde pandemi ve 2021 yılında yaşanan sel felaketinden dolayı 131 yıldır geleneksel hale getirilerek her yıl yapılan “bayram pilavı” geleneği 4 yıldır yapılamamıştı. Pandeminin bitmesi ve selin yaralarının sarılmasının ardından Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde bu yıl ilçe meydanına kurulan dev kazanlarda, binlerce kişiye etli pilav ikram edildi. İlçede Kurban ve Ramazan bayramlarının 3. günü düzenlenen "bayram pilavı" etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlçe meydanına kurulan dev kazanların önünde oluşan uzun kuyruklarda vatandaşlar da birbirleriyle bayramlaştı. Bu yıl 131’incisi düzenlenen etkinlikte belediye ekiplerince bin kilogram pirinç ve 700 kilogram et kullanılarak yapılan 121 kazan etli pilav, binlerce kişiye ikram edildi. Etkinlikte konuşan Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, vatandaşların bayramını kutlayarak bu geleneğin 131 yıl önce insanları bir araya getirmek için başlatıldığını ve kendilerinin de bu geleneği devam ettirdiklerini söyledi. Yapılan duanın ardından Başkan Yanık, pilav kazanlarının başına geçerek vatandaşlara etli pilav dağıttı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklandı

Bolu’da polis takımlarınca yürütülen operasyonlarda, haklarında mutlaklaşmış mahpus cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü grupları tarafından kent genelinde yapılan çalışmalarda, çeşitli hatalardan aranması bulunan şahıslar tespit edilerek operasyon düzenlendi. Yapılan çalışmalarda, sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı cürmünden 3 yıl 4 ay mahpus cezası bulunan 1 kişi, misyonu yaptırmamak için direnme kabahatinden 2 yıl 9 ay 22 gün mahpus cezası bulunan 2 kişi ve ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma yahut taşıma yahut bulundurma kabahatinden 10 ay mahpus cezası bulunan 1 kişi olmak üzere toplam 4 kişi yakalandı. Emniyetteki süreçleri tamamlanan şahıslar, çıkarıldıkları isimli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin