Karabük Postası tarafından
24 Nisan, 2023 13:56 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Selin vurduğu ilçede 4 yıl sonra asırlık gelenek yeniden yaşatılıyor

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde pandemi ve yaşanan sel felaketinden dolayı 4 yıldır gerçekleştirilemeyen 131 yıllık “bayram pilavı geleneği", bu yıl yeniden yaşatıldı. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde pandemi ve 2021 yılında yaşanan sel felaketinden dolayı 131 yıldır geleneksel hale getirilerek her yıl yapılan “bayram pilavı” geleneği 4 yıldır yapılamamıştı. Pandeminin bitmesi ve selin yaralarının sarılmasının ardından Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde bu yıl ilçe meydanına kurulan dev kazanlarda, binlerce kişiye etli pilav ikram edildi. İlçede Kurban ve Ramazan bayramlarının 3. günü düzenlenen "bayram pilavı" etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlçe meydanına kurulan dev kazanların önünde oluşan uzun kuyruklarda vatandaşlar da birbirleriyle bayramlaştı. Bu yıl 131’incisi düzenlenen etkinlikte belediye ekiplerince bin kilogram pirinç ve 700 kilogram et kullanılarak yapılan 121 kazan etli pilav, binlerce kişiye ikram edildi. Etkinlikte konuşan Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, vatandaşların bayramını kutlayarak bu geleneğin 131 yıl önce insanları bir araya getirmek için başlatıldığını ve kendilerinin de bu geleneği devam ettirdiklerini söyledi. Yapılan duanın ardından Başkan Yanık, pilav kazanlarının başına geçerek vatandaşlara etli pilav dağıttı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde akademide ve şehirde kadının gücü konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi’nde "Kastamonu Söyleşileri-2" kapsamında düzenlenen "Akademide ve Kentte Bayanın Gücü" panelde değerli bilgiler verildi.
Kastamonu Üniversitesi’nde, 8 Mart Dünya Bayanlar Günü hasebiyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "Kastamonu Söyleşileri-2" aktifliği çerçevesinde, "Akademide ve Kentte Bayanın Gücü-Kastamonu" bahisli panel gerçekleştirildi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir’in açılış konuşmasıyla başlayan panel, Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Omca Altın’ın moderatörlüğünde yapıldı. Aktiflikte, bayanların akademideki ve kentteki güçlü rolleri üzerine kıymetli konuşmalar yapıldı.
Panelde, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Lideri Halime Nilgün Şener, "Bir Bayan Girişimcinin Hayatı" başlıklı konuşmasında bayan girişimciliğinin zorluklarını ve muvaffakiyetlerini paylaştı.
Dr. Mustafa Eski de "Kastamonu Kadınları" başlığıyla kentin bayanlarının tarihi ve kültürel kıymetini ele aldı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aybala Demirci Aksoy ise "Akademide Bayan Olmak" konusuna değinerek, akademik dünyada bayanların karşılaştığı mahzurları ve elde ettikleri muvaffakiyetleri aktardı.
Son olarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükran Sırkıntıoğlu Yıldırım, "Kadın Gücüyle Geleceği İnşa Etmek: Teşebbüsçü Kadınlar" başlıklı konuşmasında, teşebbüsçü bayanların toplumda nasıl bir değişim oluşturabileceğini vurguladı.
Panel, Dekan Prof. Dr. Orhan Kandemir tarafından moderatör ve konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.