Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2023 15:05 tarihinde yayınlandı
0

Sele kapılan iş makinasının enkazı günler sonra kurtarıldı

Bartın Ulus ilçesinde geçen haftalarda meydana gelen felakette sel sularına kapılan iş makinasının enkazı bulunduğu yerden kurtarıldı.
Geçen 8 Temmuz tarihinde Batı Karadeniz Bölgesi’nde turuncu kodlu uyarılarının ardından sel taşkınları meydana geldi. Ulus İlçe merkez ve Ağaköyü’nde DSİ şantiyeleri de zarar gördü. Park halindeki 29 ton ağırlığındaki iş makinesi de sele kapıldı. Vinç yardımıyla bulunduğu yerden kurtarılan iş makinesinin çalışmalarına katılan Muhammed Dağdeviren, “Temmuz ayının 7’si ve 8’inde olan selde her zamanki gibi sel uyarıları ile beraber her zaman aldığımız güvenli olan dere yatağından 20 metre uzakta ve su yatağından 5 metre yukarıda olan park alanına makinamızı çekmiştik. Buna rağmen gelen sel makinamızın altındaki toprağı oydu. Bundan dolayı makinamız toprak kaymasıyla beraber suya doğru kayma yapmıştır. Bir kısmı suyun içindeydi. Allah’a şükür herhangi bir operatör vesaire can kaybımız olmadı, Sonra enkazı çıkardık. Bütün yetkililerimiz sağ olsunlar geldiler sordular, elimizden geleni yaptılar. Her zaman bizlere yardım ettiler. Kendimiz çıkardık makinamızı düz alana çıkardık. Makinenin altını besledik, güvenli bölgeye aldık şu anda mekanik ve hidrolik aksamda çalışmalar yapacağız. En güvenli halde getirdikten sonra Ankara’ya transfer etmeyi düşünüyoruz, yetkili serviste bakımınızı yaptıracağız” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan kavakligil tosyamizin insasi icin calismalarimiz ortak akil anlayisiyla surduruyoruz OjA2lDtw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Kavaklıgil: “Tosyamızın inşası için çalışmalarımız ortak akıl anlayışıyla sürdürüyoruz”

Muhtarlarla bir araya gelerek istişarede bulunan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, “Yerel yönetimin en önemli paydaşları olan muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü iş birliği sayesinde, Tosyamızın inşası ve ihyası adına ortak akıl anlayışıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, muhtarlarla bir araya gelerek ilçede yapılması planlanan projeler ve yatırımlar hakkında istişare toplantısı gerçekleştirdi. Tosya Muhtarlar Derneği’nde düzenlenen toplantıda, ilçenin geleceğine değer katacak çalışmalar masaya yatırıldı. Mahalle ve sokak bazında planlanan projelerin kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği buluşmada, muhtarların talep, görüş ve önerileri tek tek dinlenerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Başkan Kavaklıgil, “Yerel yönetimin en önemli paydaşları olan muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü iş birliği sayesinde, Tosyamızın inşası ve ihyası adına ortak akıl anlayışıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen bu istişareler, ilçemizin geleceğine yön verecek hizmetlerin şekillenmesinde önemli katkılar sunmaktadır” dedi.

Toplantının sonunda Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Ünal Yılmaz, ilçeye katkılarından dolayı Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e plaket takdim etti. Başkan Kavaklıgil ise ilçede uzun yıllardır özveriyle görev yapan Şehreküstü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu ve çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantı, nazik ev sahipliği ve samimi misafirperverlikleri için muhtarlara teşekkür edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin