Bartın Ulus ilçesinde geçen haftalarda meydana gelen felakette sel sularına kapılan iş makinasının enkazı bulunduğu yerden kurtarıldı.
Geçen 8 Temmuz tarihinde Batı Karadeniz Bölgesi’nde turuncu kodlu uyarılarının ardından sel taşkınları meydana geldi. Ulus İlçe merkez ve Ağaköyü’nde DSİ şantiyeleri de zarar gördü. Park halindeki 29 ton ağırlığındaki iş makinesi de sele kapıldı. Vinç yardımıyla bulunduğu yerden kurtarılan iş makinesinin çalışmalarına katılan Muhammed Dağdeviren, “Temmuz ayının 7’si ve 8’inde olan selde her zamanki gibi sel uyarıları ile beraber her zaman aldığımız güvenli olan dere yatağından 20 metre uzakta ve su yatağından 5 metre yukarıda olan park alanına makinamızı çekmiştik. Buna rağmen gelen sel makinamızın altındaki toprağı oydu. Bundan dolayı makinamız toprak kaymasıyla beraber suya doğru kayma yapmıştır. Bir kısmı suyun içindeydi. Allah’a şükür herhangi bir operatör vesaire can kaybımız olmadı, Sonra enkazı çıkardık. Bütün yetkililerimiz sağ olsunlar geldiler sordular, elimizden geleni yaptılar. Her zaman bizlere yardım ettiler. Kendimiz çıkardık makinamızı düz alana çıkardık. Makinenin altını besledik, güvenli bölgeye aldık şu anda mekanik ve hidrolik aksamda çalışmalar yapacağız. En güvenli halde getirdikten sonra Ankara’ya transfer etmeyi düşünüyoruz, yetkili serviste bakımınızı yaptıracağız” dedi. (İHA)


Sele kapılan iş makinasının enkazı günler sonra kurtarıldı
Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı
Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.
Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.


