karabuk
İmsak 05:54
Güneş 07:19
Öğle 13:07
İkindi 16:12
Akşam 18:45
Yatsı 20:05
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2023 14:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sel ve heyelanların yıktığı yollar yeniden yapılıyor

Kastamonu'da yaşanan sel ve heyelanlar sebebiyle yıkılan köy yolları, ekiplerin zorlu şartlardaki alanlarda çalışması ile yeniden inşa ediliyor. Kastamonu'da Haziran ayında etkili olan sağanak yağışların ardından meydana gelen sel ve heyelanlar sebebiyle çok sayıda köy yolu zarar gördü. Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri köylere ulaşımın sağlandığı köy yollarını yeniden inşa etmek için zorlu coğrafya şartlarında iş makineleri ile çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Karadeniz kıyısında bulunan ilçelerdeki zarar gören köy yollarının yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çatalzeytin ilçesinde etkili olan sel sebebiyle zarar gören Yunuslar Karacakaya grup yolunda ekipler tarafından sürdürülen çalışmalar havadan görüntülendi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda karla mucadele suruyor lIlX1Gaq
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trabzon’da karla mücadele sürüyor

Trabzon’da il genelinde etkili olan kar yağışının ardından vatandaşların ulaşımda mağduriyet yaşamaması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
Kar nedeniyle kapanan 83 mahalle yolunun 69’u ulaşıma açılırken, kapalı olan 14 mahalle yolunda çalışmalar devam ediyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele kapsamında sahada yoğun bir mesai yürütüyor. Çalışmalara 63 personel katılırken, 36 iş makinesi ile 6 destek aracı (pikap, kamyon ve tuzlama araçları) görev yapıyor. Özellikle yüksek kesimlerde yol açma ve kar temizleme faaliyetleri kesintisiz şekilde sürdürülüyor.
Karla mücadele çalışmalarında diyaliz hastalarının sağlık hizmetlerine ulaşımı öncelikli olarak sağlanıyor. Elektrik kesintisi yaşanan mahallelerde ise trafo yollarının açılması için Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleriyle koordineli çalışma yürütülüyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, il genelindeki ana arterlerde herhangi bir kapanmanın yaşanmadığı belirtilirken, çalışmaların mahalle ve tali yol güzergahlarında yoğunlaştığı ifade edildi. Çığ riski bulunan bölgelerde ise çalışmaların kontrollü şekilde sürdürüldüğü vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin