Sel ve heyelanların yıktığı yollar yeniden yapılıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2023 14:56 tarihinde yayınlandı
0
0

Sel ve heyelanların yıktığı yollar yeniden yapılıyor

Kastamonu’da yaşanan sel ve heyelanlar sebebiyle yıkılan köy yolları, ekiplerin zorlu şartlardaki alanlarda çalışması ile yeniden inşa ediliyor.
Kastamonu’da Haziran ayında etkili olan sağanak yağışların ardından meydana gelen sel ve heyelanlar sebebiyle çok sayıda köy yolu zarar gördü. Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri köylere ulaşımın sağlandığı köy yollarını yeniden inşa etmek için zorlu coğrafya şartlarında iş makineleri ile çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Karadeniz kıyısında bulunan ilçelerdeki zarar gören köy yollarının yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Çatalzeytin ilçesinde etkili olan sel sebebiyle zarar gören Yunuslar Karacakaya grup yolunda ekipler tarafından sürdürülen çalışmalar havadan görüntülendi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
3333333
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
24 Nisan, 2026 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeni Karabük Vizyonu Açıklandı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, “Yeni Karabük-Yeni Vizyon” belgesini kamuoyuyla paylaştı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, “Yeni Karabük – Yeni Vizyon” belgesine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, kentin geleceğine dair hedeflerini açıkladı.

Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme sürecindeki simge şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, “Cumhuriyetimizin sanayileşme hamlesinin en önemli merkezlerinden biri olan Karabük, 1937 yılında Demir Çelik Fabrikası’nın temellerinin atılmasıyla ülkemizin kalkınma yolculuğunda özel bir yer edinmiştir” dedi.

Kentin yıllar içinde güçlü bir kimlik kazandığını belirten Keskinkılıç, “Emeğin, üretimin ve dayanışmanın şehri Karabük, bugün ikinci yüzyılına yeni hedeflerle hazırlanmaktadır. Bizler bu süreci yalnızca bugünün ihtiyaçlarıyla değil, önümüzdeki onlarca yılı kapsayan stratejik bir bakış açısıyla ele alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yeni Karabük-Yeni Vizyon” belgesinin kapsamlı bir yol haritası olduğuna dikkat çeken Keskinkılıç, “Amacımız; rekabet gücü yüksek, sektörel çeşitliliğe sahip, lojistik altyapısı güçlü ve yüksek teknolojiye yönelen bir Karabük inşa etmektir” diye konuştu.

Sanayiden turizme, tarımdan eğitime kadar birçok alanda eş zamanlı kalkınma hedeflediklerini ifade eden Keskinkılıç, “Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi, Lojistik Merkez Projesi ve Filyos bağlantılarıyla Karabük’ümüzü uluslararası ulaşım ağlarına daha güçlü şekilde entegre ediyoruz” dedi.

Eğitim ve teknoloji yatırımlarına da değinen Keskinkılıç, “Teknokent çalışmaları ve genç girişimcilerimizin desteklenmesiyle şehrimizi geleceğin üretim merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kültürel değerlerin korunmasının önemine işaret eden Milletvekili Keskinkılıç, “Kent kimliğimizi güçlendirirken tarihi ve kültürel mirasımıza da sahip çıkıyoruz. Çünkü güçlü şehirler sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel olarak da gelişmiş şehirlerdir” dedi.

Karabük’ün Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına hazırlandığını belirten Keskinkılıç, “Karabük sadece bir şehir değil; Cumhuriyetimizin üretim iradesinin, emeğin ve dayanışmanın sembolüdür. Yeni vizyonumuzla Türkiye’ye yön veren şehirlerden biri olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin