Rize’de dün yaşanan şiddetli yağışlar sonrası oluşan seller ile birlikte derelerin getirdiği odun ve kütük parçaları denize ulaşırken, yöredeki vatandaşlar kışlık yakacaklarını temin etmek için Karadeniz Sahili’ni doldurdu.
Rize’de dün akşam saatlerinde şiddetli yağmurların ardından sel ve heyelanlar meydana geldi. Meydana gelen sel ve heyelanlardan ötürü dereler odunla doldu taştı. Derelerde toplanan odunlar Karadeniz’e kadar ulaştı. Karadeniz’e kadar inen odunlar dalgalarla beraber sahil kısmını doldurdu. Bu durumu gören Ardeşenli bir grup vatandaş kışlık yakacaklarını toplamak için sahile gelerek odunları topladı. Vatandaşlar topladıkları odunları kışın soba ve kuzinelerde yakacaklarını söylediler.


Sel sularının denize getirdiği odunlar kışlık yakacakları oldu
SAFRANBOLU BELEDİYESİNDE GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Safranbolu Belediyesinde, Kurban Bayramı dolayısıyla geleneksel bayramlaşma programı gerçekleştirildi.
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bayram öncesi son mesai gününde belediye personeliyle bir araya gelerek çalışanların ve ailelerinin bayramını kutladı. Belediye hizmet binasında düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcıları Taner Timar, Kemal Akgül ve Kurtuluş Çavuş ile birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.
Programda konuşan Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun gelişimi ve güzelleşmesi için gece gündüz demeden fedakarca çalışan tüm personele teşekkür etti.
Köse, bayramlaşma merasiminde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Kurban Bayramı’nı karşılamaya hazırlanırken, kentimiz için emek veren mesai arkadaşlarımızla bayramlaşma programında bir araya geldik. Safranbolu’muza değer katan çalışma arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyor; kendilerine ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı diliyoruz.”
Başkan Köse ve başkan yardımcıları, belediye personeliyle tek tek tokalaşarak bayramlaştı. Program, iyi dileklerin sunulması ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

