Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Temmuz, 2022 10:37 tarihinde yayınlandı
0

Sel afeti sonrası yıkım kararı verilen evler boşaltılmaya başlandı

Karabük’ün Yenice ilçesinde sel afeti nedeniyle ağır hasar gören 4 ev yıkılırken, yıkım kararı verilen 8 ev de yıkım öncesi vatandaşlar tarafından boşaltılmaya başlandı.
Batı Karadeniz Bölgesinde Haziran ayının son haftasında meydana gelen sel afetinden en çok etkilenen ilçelerden biri de Karabük’ün Yenice ilçesi olmuştu. İlçeye bağlı Tır köyünde afet sonrası bir ev yan yatarken bazı evler de ağır hasar görmüştü. Bölgede yapılan hasar tespitlerinin ardından köyde bulunan 4 ev ilk etapta yıkıldıktan sonra dere yatağına yakın alanda yer alan 8 ev içinde yıkım kararı verildi.
Kurban bayramını buruk bir şekilde yaşayan vatandaşlar yarım asırlık evlerinin gözyaşları içinde boşaltmaya başladı.
Sel sonrası ağır hasar gören evleri yıkılan Münevver Akbıyık, 50 yıllık birikimlerinin yok olduğunu söyleyerek, “ Devlet evimizi yapacağını söyledi. Yetim torunlarım var. İnşallah onların boynu bükük kalmaz” dedi.
Gözyaşları içinde yıllarını verdiği evinin yıkım kararı alındığını anlatan Ali Rıza Onan, “3 tane sel geçirdik ve hiç bir şey olmadı. Ama dere yatağına yakın diye yıkım kararı aldı. Devletimiz güçlü. Bizim devletimiz gibi güçlü devlet nerede var. Dünya devletleri Türkiye’ye parmak ısırıyor. Bana yardım etmesin, benden aşağıda olanlar var. Devlet bugün olmazsa yarın yıkılacak ve seni mağdur etmem diyor. Açık açık söylüyor” dedi.
Bayram sonrası yıkılacak olan 8 ev için tahliye kararı verildiği köyde vatandaşlar evlerindeki eşyalarını boşaltmaya devam ediyor.
Öte yandan, yaşanan sel afetinde büyük hasar gören ve yolların göçtüğü Şeker kanyonunda ise vatandaşlar tehlikeye rağmen doğa yürüyüşü yaparak, zarar gören alanları geziyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
koksal toptan ortaokulunda bilim fuari coskusu wRDzWHIT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Köksal Toptan Ortaokulu’nda bilim fuarı coşkusu

Zonguldak Köksal Toptan Ortaokulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, öğrencilerin hazırladığı projelerle büyük ilgi gördü.

Zonguldak’ta Köksal Toptan Ortaokulu, Bilim ve Teknoloji ile inşa edilecek Türkiye Yüzyılında 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında bilim fuarı düzenledi. Fen Bilimleri öğretmeni Turgay Efe’nin yürütücülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, 11 öğretmenin danışmanlığında hazırlanan toplam 17 proje sergilendi.

Robotik kodlama, teknoloji tasarım, bilişim teknolojileri ve yazılım ile çevre sorunları gibi farklı alanlarda hazırlanan projeler, fuarı ziyaret edenlerin beğenisini kazandı.

Etkinlikte öğrenciler, bilimsel düşünme becerilerini ortaya koyarken, geliştirdikleri projelerle bilim ve teknolojiye olan ilgilerini de gözler önüne serdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin