Şeker Kanyonu Mesire alanı yenileniyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Ağustos, 2020 10:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Şeker Kanyonu Mesire alanı yenileniyor

Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan Yenice Orman İşletme Müdürlüğü Şimşirdere Şeker Mesire yerinde incelemelerde bulunarak, İşletme Müdürü İlhan Albuz’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde  21/03/2007 tarihinde hizmete giren Şimşirdere Şeker Mesire yerinde yenileme çalışmalarında son aşamasına gelindi. Yaklaşık altı aydır devam eden inşaat faaliyetleri neticesinde yörede doğal olarak bulunan hayvan ve bitki türlerini tanıtmak amacıyla Flora ve Fauna Müzesi kuruldu. BAKKA tarafından desteklenen çalışmalarda oturma alanları, yürüyüş parkuru, tuvalet, çeşme ve otopark tekrar düzenlenerek, çevre düzenlemesi ile çalışmalar sonlandırılacak.

Şeker Mesire Yeri yenilenen yüzüyle ve Flora ve Fauna müzesiyle, çalışmalar tamamlandıktan sonra misafirlerini ağırlayacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ww 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Nisan, 2026 15:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice Göktepe Tabiat Parkı’nda çevre kirliği

Yenice ilçesinde bulunan Yenice, Karabük, Türkiye sınırları içerisindeki Göktepe Tabiat Parkı’nda kamelyaların gelişi güzel bırakılması ve çevrede oluşan kirlilik tepkilere neden oldu.

Bölgenin en önemli dinlenme alanlarından biri olarak bilinen Göktepe Tabiat Parkı, özellikle yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bir piknik ve mesire alanı olma özelliğini sürdürüyor. Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla öne çıkan park, hafta sonları çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

Ancak bazı ziyaretçilerin geride bıraktığı çöpler, düzensiz kullanım ve çevreye karşı duyarsız davranışlar, parkın doğal yapısını olumsuz etkiliyor. Özellikle kamelya çevresinde oluşan kirlilik, hem çevreye zarar veriyor hem de alanı kullanan diğer vatandaşların tepkisini çekiyor.

Vatandaşlar, doğanın korunması ve parkın temiz tutulması için daha fazla duyarlılık gösterilmesi gerektiğini ifade ederken, yetkililerden de denetimlerin artırılması yönünde beklenti dile getiriliyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin