Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2023 04:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şehre inen çakallar büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara saldırdı

Sinop’ta şehir merkezine inen çakallar, besicilerin büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına saldırdı.
Sinop’un Ada mevkiindeki hayvan yetiştiricileri, artan çakal saldırıları nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Çakalların şehir merkezine inmesiyle hayvanlarının zarar gördüğünü belirten köylüler, yetkililere çare bulunması için çağrıda bulunuyor.
Hayvanları çakal saldırısına uğrayan besici Salim Çolak, “Adada hayvan yetiştiriyoruz. Çakallar ile çok dertliyiz. Çakallar şehir merkezine indi, hayvanımı paramparça ettiler. 20-30 tane çakal saldırdı. Bununla ilgili muhtarlarımız dilekçe verdi. Bir türlü önlemini alamıyoruz. Bunlar eskiden çok azdı, şimdi bir sürü çakal var. Çakallar şehir merkezinde artık insanları rahatsız etmeye başladı. Şehre inen çakallar o kadar çoğaldı ki elimizden cips bile yiyorlar. Konteynerlerden yemek yiyen çakallar da var. Yakında anaokulu var, oraya kadar iniyorlar. Bu bölgedeki kedi, köpek ve tavuk sayısında da çakallar nedeniyle bayağı bir azalma oldu” dedi.

“12 tane hayvanım parçalandı”
12 hayvanının çakallar tarafından parçalandığını dile getiren besici İbrahim Günaydın ise, “İki seneden bu yana koyun yetiştiriyorum. Burada geçen sene 12 tane hayvanım parçalandı. Bu sene de kuzum parçalandı. Bu yüzden koyun işini bıraktık, büyükbaşa döndük. İneğimizi geçen akşam çakallar yedi. 25-30 çakal birden saldırdı. Geceden sabaha kadar burada nöbet tutuyorum. Çakallar hayvanların yanına geliyor, havaya tüfekle ateş atıp çakalları korkutmaya çalışıyoruz. Başka yapacağım hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 08:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Motosiklet havada takla attı, sürücü metrelerce sürüklendi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, şoför takla atan motosikletten fırlayarak metrelerce savruldu. Güvenlik kamerasına yansıyan kazada yaralanan şoför hastaneye kaldırılırken, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kaza, Karadeniz Ereğli ilçesi Yeşiltepe mevkisinden Kepez istikametine seyir halinde olan Berkay Ç. yönetimindeki 67 ACY 417 plakalı motosikletin, birebir istikamette ilerleyen K.A. idaresindeki arabası sollamak istediği sırada meydana geldi. Sollama sırasında denetimden çıkan motosiklet, evvel arabaya, akabinde yol kenarındaki refüje çarptı.
Çarpmanın tesiriyle motosiklet havada takla atarken, şoför Berkay Ç. de yola savrularak metrelerce sürüklendi. O anlara şahit olan başka şoförler durumu 112 Acil Servis takımlarına bildirdi. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Olay yerine gelen sıhhat takımları, yaralı şoföre birinci müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Motosiklet şoförünün hayati tehlikesinin bulunmadığı, hastanedeki tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.