Giresun’un Alucra ilçesinde bulunan Osmanlı-Rus savaşında 2. Kafkas Kolordusuna bağlı askerlerin şehit olduğu Alucra dağlarındaki cephelere yapılan vefa yürüyüşü yapanların karşısına ayı çıktı. Ayının saldırdığı grup içerisinde bir kişi ayı saldırısı sonucu bir kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, Alucra Kaymakamlığı, Alucra Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Sivil Topluk Kuruluşlarının öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Osmanlı-Rus savaşında 2. Kafkas Kolordusuna bağlı askerlerin şehit olduğu Gümüşhane sınırındaki cephelere “Şehitlere Vefa” adıyla yürüyüş düzenlendi. Gruptan ayrı olarak farklı bir rotadan zirveye tırmanan bir grup genç ayı ile karşılaştı. Karşılarına çıkan ayının saldırması üzerine Tarık Akın isimli genci sağ ayağından ısırdı. Ayağından ısırılan genç kendini kayalıklardan atarak ayı saldırısından kurtulurken yaralandı. Yaralanan Akın olay yerine çağrılan ambulans ile önce Alucra Devlet Hastanesine buradan Şebinkarahisar Devlet Hastanesine sevk edildi.


Şehitler anısına vefa yürüyüşü yapan gruba ayı saldırdı: 1 yaralı
Özgür Özel: “Ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz”
CHP’li Özgür Özel, “Ayrılık, gayrılık içinde değiliz. Asla ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz. Bencilliğin, koltuk hevesinin peşinde değil hepimizin özlediği iktidarın peşindeyiz” dedi.
Amasya’da partilileriyle buluşan Özel, kalabalığa seslenerek, “Gerekirse baş vereceğim. Ama boyun eğmeyeceğim. Şunu bilin. Sizin bir kez daha bir seçim akşamında bir kez daha kahrolmanıza, üzülmenize, ağlamanıza izin vermeyeceğim. Bunun için ne gerekiyorsa onu yapacağım. Ne bedel ödenecekse, ne mücadele verilecekse bunların hepsini göze aldım” diye konuştu.
Özel, “Ayrılık, gayrılık içinde değiliz. Asla ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz. Ama bencilliğin, koltuk hevesinin peşinde değil, hepimizin özlediği iktidarın peşindeyiz. Ekrem başkanda bizimdir. Mansur başkan da bizim” şeklinde konuştu.
Künç köprü yakınlarında çok sayıda partilinin katıldığı buluşmada parti yöneticileri de yer aldı.

