Giresun’un Alucra ilçesinde bulunan Osmanlı-Rus savaşında 2. Kafkas Kolordusuna bağlı askerlerin şehit olduğu Alucra dağlarındaki cephelere yapılan vefa yürüyüşü yapanların karşısına ayı çıktı. Ayının saldırdığı grup içerisinde bir kişi ayı saldırısı sonucu bir kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, Alucra Kaymakamlığı, Alucra Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Sivil Topluk Kuruluşlarının öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Osmanlı-Rus savaşında 2. Kafkas Kolordusuna bağlı askerlerin şehit olduğu Gümüşhane sınırındaki cephelere “Şehitlere Vefa” adıyla yürüyüş düzenlendi. Gruptan ayrı olarak farklı bir rotadan zirveye tırmanan bir grup genç ayı ile karşılaştı. Karşılarına çıkan ayının saldırması üzerine Tarık Akın isimli genci sağ ayağından ısırdı. Ayağından ısırılan genç kendini kayalıklardan atarak ayı saldırısından kurtulurken yaralandı. Yaralanan Akın olay yerine çağrılan ambulans ile önce Alucra Devlet Hastanesine buradan Şebinkarahisar Devlet Hastanesine sevk edildi.


Şehitler anısına vefa yürüyüşü yapan gruba ayı saldırdı: 1 yaralı
Karabük’te silah ve uyuşturucu ve 43 aranan şahıs yakalandı
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 01 Mayıs – 22 Mayıs 2026 tarihleri arasında yürütülen kapsamlı asayiş uygulamaları ve şok denetimlerde çok sayıda suç unsuru ele geçirilirken, aranan şahıslar da yakalandı.
Motosikletli Polis Timleri, yaya devriyeler (çarşı ve mahalle bekçileri) ile sivil ve resmi asayiş ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalarda il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik yoğun denetimler yapıldı.
Denetimlerde 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kuru sıkı ses tabancası, 57 adet fişek ile birlikte 5,7 gram kannabinoid (bonzai) ve 2,6 gram eroin ele geçirildi.
Yapılan kontrollerde çeşitli suçlardan aranan 24’ü tutuklamaya yönelik olmak üzere toplam 43 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi.
Kumarla mücadele kapsamında “kumar oynanması için yer ve imkan sağlama” suçundan 2 ayrı iş yeri hakkında adli işlem başlatıldı. Kabahatler Kanunu kapsamında 23 şahsa toplam 274 bin 940 TL idari para cezası uygulandı.
Trafik ekiplerinin denetimlerinde ise eksiklikleri tespit edilen 26 araca Karayolları Trafik Kanunu kapsamında toplam 1 milyon 450 bin 711 TL idari para cezası kesildi.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

