Şehit Uzman Onbaşı Berat Mecit Day’ın cenazesi askeri uçakla memleketi Trabzon’a getirildi - Karabük Haber Postası
sehit uzman onbasi berat mecit dayin cenazesi askeri ucakla memleketi trabzona getirildi mmE9mOL7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Şehit Uzman Onbaşı Berat Mecit Day’ın cenazesi askeri uçakla memleketi Trabzon’a getirildi

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristler tarafından düzenlenen hücumda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Berat Mecit Day’ın cenazesi askeri uçakla Trabzon’a getirildi.

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 22 Nisan’da teröristlerin saldırısı sonucu Piyade Uzman Onbaşı Berat Mecit Day (23) ağır yaralandı. Işıklı Sahra Hastanesi’nde tedaviye alınan Day, bugün şehit oldu. Şehidin cenazesi Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan askeri uçakla saat 15.40 sıralarında Trabzon Havalimanı’na getirildi. Şehidin havalimanındaki karşılamasına Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Vilayet Jandarma Kumandanı Tuğgeneral Bahittin Murat Yakın, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk, şehidin babası Mecit Day, annesi Hatice Nebahat Day, kardeşi Elif Day, yakınları, askeri ve mülki erkan katıldı.

Askeri uçaktan indirilen şehidin cenazesi omuzlar üzerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin cenaze aracına konulurken, Şehit Day’ın naaşı merasim alanından geçerken, annesi gözyaşları ile cenaze aracına sarıldı.

Bekar olduğu öğrenilen şehit Piyade Uzman Onbaşı Berat Mecit Day’ın cenazesi yarın kent merkezindeki İskenderpaşa Mescidinde düzenlenecek merasim ve öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının akabinde Maçka ilçesi Barışlı köyündeki aile mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonudaki fabrika yangini kontrol altina alindi 6nwm4CCf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’daki fabrika yangını kontrol altına alındı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çıkan fabrika yangını ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Olay, sabah saatlerinde Kastamonu’nun Tosya ilçesi Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi Mehmetçik Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Filterteks firmasına ait endüstriyel tekstil ve filtre malzemeleri üretimi yapan fabrikanın depo ve ofis bölümüne henüz belirlemeyen sebeple yangın çıktı. Yangın sırasında dumanları fark eden fabrika sahibi İ.Y. durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yangını imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına almak için çalışma başlattı. Daha sonra bölgeye Kargı ilçesinden itfaiye ekipleri ile Tosya Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri sevk edildi. Çok sayıda ekip fabrika çevresinden ve fabrika içerisinden yangına müdahale etti. Ekiplerin uzun çabaları neticesinde yangın imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının büyük ölçüde söndürüldüğü fabrikada ekipler söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangın haberini alan çalışanlar da duyar duymaz fabrikaya geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin