Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu’na memleketi Giresun’da son veda

Irak’ın Kuzey’inde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu’nda bölücü terör örgütü üyelerinin hain saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu memleketi Giresun’un Görele ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu’nun naaşı dün akşam askeri uçakla Ordu-Giresun Havaalanı’na oradan ise karayolu ile memleketi Giresun’un Görele ilçesine getirildi. Şehit için bugün Görele Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. 3 çocuk babası Şerif Ali ve Fatma Köroğlu çiftinin tek erkek evladı olan şehit Ahmet Köroğlu’nun cenaze törenine şehit yakınlarının yanı Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci, Giresun Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Giresun İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Özgür Özer, Giresun Belediye başkanı Aytekin Şenlikoğlu, TBMM İdari Amiri AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Giresun milletvekili Ali Temür, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Tören sonrası öğle namazının ardından şehit için cenaze namazı kılınırken, Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu ilçenin Çatakkırı köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Hamsi bitti, tekneler erken “paydos” etti

Denizlerde 15 Nisan’da başlayacak av yasağına kısa bir mühlet kala balıkçılar denizlerde hamsinin neredeyse bitmesiyle bir arada erken "Paydos" edip teknelerini limana demirleyerek ağlarını ve teknelerini bakıma almaya başladı.
Balık av döneminin bitimine kısa bir mühlet kala dönemi kapatan Trabzonlu balıkçılar, teknelerini limana çekti. Bu dönem bol biçimde avlanan palamuttan umduğunu bulan balıkçılar hamside ise istenilen avı gerçekleştiremedi. Trabzon’daki farklı limanlara demirleyen kimi balıkçılar gelecek dönem için şimdiden teknelerini ve ağlarını bakıma alırken, kimileri da Orkinos avı için Akdeniz’e gitmeye hazırlanıyor.
Yoroz limanına demirleyen gemi sahiplerinden Emrehan Köroğlu bu dönem balıkçılık ismine uygun geçtiğini belirterek, "Bu dönem bizim açımızdan hoş geçti. Makus demeyelim yeterli geçti. Palamut avı hayli uygundu. Palamut avından sonra hamsi avına başladık. Aslında hamsi pek beklemiyorduk fakat biraz hamsi avı da oldu. Balık olmayınca ve çıkan balık da masraflarımızı karşılamayınca paydos ettik. Son devirde hamsi ve istavrit vardı, onlar da daha sonra olmayınca bitirdik. Şu anda ağlarımızın bakımı ve tamiri ile uğraşıyoruz, yakında biter. Tekrar nasipse 1 Eylül’de tekrar palamut avına başlayacağız" dedi.

Erken paydosun sebebi hamsinin bitmesi
15 Nisan’a kadar tekne tamiratıyla ilgilenip dönemi kapatacaklarını lisana getiren balıkçı tayfalarından Harun Genç, "Artık balık avına çıkma sona erdi. Bu sene bereketliydi, palamut bayağı oldu. Hamsi de oldu fakat geçtiğimiz yıllara göre biraz daha az oldu. Erken paydos etmemizin sebebi biraz da hamsiye bağlı oldu. Hamsi avı olması gerektiği üzere olmayınca biz de bitirdik. Bu mühlet zarfında da ağlarla ilgilenip dönemi büsbütün kapatacağız" diye konuştu.

"Son 10 yıla bakınca dönem düzgün geçti"
Hamside dönemin bittiğini istavritin de bitmeye yaklaştığını kaydeden balıkçı tayfalarından Taner Kul ise "Biz genelde hamsi avına çıktığımız için hamsi de bittiği için demirledik. Ağımızı temizledik, eksik olan yerleri de tamamlayıp önümüzdeki döneme hazır etmeye çalışıyoruz. Son 10 yıla bakarsak dönem güzel geçti. Bol halde palamut vardı, beşerler doyasıya yedi. Çabucak çabucak bu vakitlerde paydos ediyoruz. Bundan sonra ağ tamirlerinin akabinde orkinos kotası olanlar orkinos avına gidecekler. Biz burada bir aylık bir müddette bakımlarımızı yapacağız. Daha sonrasında ise ya öteki gemilerin ağlarını yapmaya gideceğiz ya da orkinos avına gideceğiz" dedi.
Öte yandan denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için 1 Eylül’e kadar sürecek yasak 15 Nisan’da başlayacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.