Reklam
Reklam
67a5da208d8eb
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
07 Şubat, 2025 13:02 tarihinde yayınlandı
0

Şehit Ömer Bilal Akpınar İçin Mevlid Okutuldu

7 Şubat 2018 tarihinde Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu sırasında şehit olan, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın şahadetinin sene-i devriyesi dolayısıyla Safranbolu Dedeoğlu Camii’nde öğle namazı sonrası  Mevlid programı düzenlendi. Mevlid  programına Vali Mustafa Yavuz ile Şehit Akpınar’ın ailesi, yakınları  İl protokolü ve vatandaşlar katıldı. 

Şehidin  ailesi ve yakınlarıyla bir araya gelerek taziyelerini ileten Vali Mustafa Yavuz; “Vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin huzuru için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Şehit Ömer Bilal Akpınar, kahramanlığı ve fedakârlığıyla milletimizin gönlünde daima yaşayacaktır. Devletimiz, şehitlerimizin emanetlerine her zaman sahip çıkacaktır.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizdeki saldirida hayatini kaybeden ve yaralanan balikcilar kastamonuya getirildi TKUdBXDY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi

Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.

Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin