Saranbolu Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Mevlidi Şerif ile Soma’da hayatını kaybeden madenciler anıldı. Safranbolu Belediyesi ve İlçe Müftülüğünün birlikte düzenledikleri ve merkez Camiinde okunan Mevlidi Şerif ile Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciasında vefat eden maden şehitleri anıldı. Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Nedet Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Erol Beşe, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve çok sayıda vatandaş Merkez Camiinde Maden Şehitleri için Kuran okudu dualar etti.


Şehit Madenciler 7. Gününde Mevlid ile Anıldı
Ordu’da sel ve heyelan
Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.
İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.
Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.
Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.


