Şehit Ateşi Kastamonu'ya Düştü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Ağustos, 2015 08:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Şehit Ateşi Kastamonu’ya Düştü

KASTAMONU Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru İlker Narin’in Taşköprü ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
Diyarbakır merkez Kayapınar ilçe merkezinde yoldan geçen polis otosuna teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru İlker Narin’in babası Selim Narin acı haberi aracına binmek üzereyken aldı. Oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Selim Narin olduğu yere yığıldı. Baba Selim Narin’in düştüğünü gören vatandaşlar durumu emniyet güçlerine ve 112 sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen emniyet güçleri acılı babayı teselli etmeye çalıştı. 112 ekipleri tarafından ambulans içerisine alınan acılı baba sakinleştirilmeye çalışıldı. Olayı haber alan Vali Şehmus Günaydın, acılı babanın yanına giderek baba Narin’i teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi, Diyarbakır Emniyeti’ndeki törenin ardından Taşköprü ilçesindeki baba ocağına getirilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xx
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 10:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Doğdu: “Yapılan işlem keyfi değil, kamusal bir gereklilik”

Kamu-Sen Karabük İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Sadık Doğdu, Karabük İdman Yurdu Spor Kulübü yönetimi tarafından yapılan açıklamaya ilişkin kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Doğdu, açıklamasında sağlık hizmetlerinin her şeyin önünde geldiğini vurgulayarak, söz konusu alanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti mülkiyetinde bulunduğunu ve Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmiş bir kamu arazisi olduğunu belirtti. Bu alanın tüm Karabük halkına eşit ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması amacıyla kullanıldığını ifade etti.

Başlatılan sürecin kişisel ya da keyfi bir uygulama olmadığının altını çizen Doğdu, yapılan işlemin “basit bir otopark tabelası asma” süreci olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Doğdu, düzenlemenin hasta, ambulans ve personel giriş-çıkışlarında yaşanan hayati tıkanıklıkları gidermeyi hedefleyen resmi ve kamusal bir tasarruf olduğunu kaydetti.

Sendika olarak spora, sporcuya ya da Karabük’ün spor kulüplerine karşı herhangi bir husumetlerinin bulunmadığını ifade eden Doğdu, sürecin tamamen kurumsal olduğunu ve Karabük halkının sağlık hakkını korumaya yönelik yürütüldüğünü belirtti.

Açıklamasında, hiçbir faaliyetin vatandaşların can güvenliğinden ve sağlık hizmetlerine hızlı erişim hakkından daha öncelikli olamayacağını dile getiren Doğdu, devlet arazisinin halkın sağlık ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmasının esas olduğunu vurguladı.

Kurumların ve yöneticilerin hedef alınmaması gerektiğini ifade eden Doğdu, yürütülen sürecin Sağlık Bakanlığı’nın bilgisi ve iradesi dahilinde gerçekleştiğini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Karabük Şubesi olarak, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından otopark alanı oluşturulmasına yönelik alınan kararın yanında olduklarını belirten Doğdu, kamu yararına atılan adımların desteklenmeye devam edileceğini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin