blank
Ramazan Öztürk tarafından
09 Ağustos, 2024 15:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şehit Astsubay Kalaz’a Son Görev

blankŞırnak'ta üs bölgesinde yapılan arama tarama faaliyeti sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Kalaz (27) Şehitlikte toprağa verildi Şırnak'ta üs bölgesinde yapılan arama tarama faaliyeti sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Kalaz (27) Safranbolu ilçesinde toprağa verildi. Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Kalaz (27), Şırnak'ta yürüttüğü görevi sırasında aniden rahatsızlanarak yere yığıldı. Yanında bulunan silah arkadaşları tarafından hemen müdahale edilerek sağlık ekiplerine haber verildi. Muhammet Kalaz, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından sevk edildiği hastanede şehit oldu.blank İşlemlerinin ardından Muhammet Kalaz'ın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı memleketi Karabük'e getirildi. Şehit için Safranbolu Merkez Camiinde tören düzenlendi. Törene; Kalaz'ın yakınlarının yanı sıra Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral İsmail Balıbek, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK ve dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende baba İbrahim, anne Bahriye Kalaz ile yakınları ayakta durmakta güçlük yaşarken, Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Safranbolu Şehitlik Mezarlığında toprağa verildi. (Nurettin Acar)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2025 20:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’teki yangının dumanı Gerede’yi sardı: İlçeyi kaplayan tabaka havadan görüntülendi

Karabük’te 4 gündür devam eden orman yangını Bolu'nun Gerede ilçesine kadar ulaştı. İlçeyi kaplayan duman tabakası, dronla görüntülendi.
Karabük’ün ormanlık alanlarında başlayan ve 74 saattir kontrol altına alınamayan yangın, Üçbaş, Sofular ve Aktaş köyleri yönüne doğru ilerliyor. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan alevler yerleşim yerlerini tehdit ederken, bölgedeki tahliye edilen köylerde havadan ve karadan söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Yangının etkisi Karabük sınırlarını aştı
Yangının oluşturduğu yoğun duman bulutları, Karabük’e komşu olan Bolu’nun Gerede ilçesinden de net şekilde görüldü. İlçe genelinde gökyüzünü kaplayan duman tabakası vatandaşlarda tedirginliğe neden olurken, Gerede semalarını saran gri bulutlar dronla havadan da kaydedildi.

"İlçemizi duman kaplamış durumda"
Havadaki dumanların net şekilde görüldüğü ifade eden Enes Günaydın, "Bu duman Karabük’te 4 gündür devam eden yangının dumanı. İlçemizi duman kaplamış durumda. Bolu tarafına baktığımızda hava aydınlık, Karabük tarafında ise duman tabakası sarmış durumda" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin