karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Ramazan Öztürk tarafından
15 Eylül, 2024 14:35 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Şehit Ailesine Şehadet Belgesi Verildi

Vali Mustafa Yavuz, yurt dışı görevi esnasında rahatsızlanarak şehadet mertebesine erişen Polis Memuru Fatma Akın Akıllı’nın Ailesi’ni ziyaret ederek, ‘Şehadet Belgesi’ni takdim etti. Şehit Polis Memuru Fatma Akın Akıllı’nın Annesi Emine Akın’a başsağlığı ve sabır dileyerek, İçişleri Bakanlığı’nca gönderilen ‘Şehadet Belgesi’ni takdim eden Vali Yavuz; “Aziz vatanımızı bizlere miras bırakan şehitlerimizin haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, bizler için en önemli görevdir. Sizler, Şehitlerimizin Devletimize, Milletimize ve bizlere bıraktığı en büyük, en değerli emanetlersiniz. Bu vesileyle, Şehidimizin kıymetli ailesine bir kez daha sonsuz minnet ve derin şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonra da her zaman, her fırsatta sizlerle bir araya gelmeye büyük özen göstereceğiz. Aziz Şehidimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun" dedi. ‘Şehadet Belgesi’ takdim ziyaretinde, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç de hazır bulundu. blank

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
21 Şubat, 2026 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de “Nübüvvetin İspatı” Söyleşisi Düzenlendi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kamil Güleç Kütüphanesi Konferans Salonu’nda “Nübüvvetin İspatı” konulu söyleşi programı gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Ali Yeşilyurt katıldı.

Çok sayıda öğrencinin yanı sıra akademik ve idari personelin de ilgi gösterdiği programda, İslamiyet’in insan, aile ve toplum hayatına bakışı ile peygamberliğin delilleri farklı başlıklar altında ele alındı.

Açılış konuşmasında bu tür programların dini meseleleri anlama ve sorgulama açısından önemli bir zemin oluşturduğunu belirten Yeşilyurt, Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) hayatının tarihi ve ahlaki yönleriyle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Peygamberliğin yalnızca bir inanç meselesi olmadığını vurgulayan Yeşilyurt, bunun aynı zamanda insanlığa sunulan hakikatlerin güvenilirliği anlamına geldiğini söyledi.

Mağara hadisesine de değinen Yeşilyurt, zorlu şartlar altında gösterilen teslimiyet ve kararlılığa dikkat çekerek, “Lâ tahzen, innallâhe me‘anâ.” sözünü hatırlattı. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatı boyunca doğruluk ve güvenilirlik vasfıyla tanındığını belirten Yeşilyurt, toplum tarafından “El-Emin” olarak nitelendirildiğini dile getirdi. Hz. Aişe’nin “O’nun ahlakı Kur’an’dı.” sözünü paylaşan Yeşilyurt, peygamberlik anlayışının ahlaki temellerine vurgu yaptı.

Konuşmasında iman kavramına da değinen Yeşilyurt, “Kâinatta en yüksek hakikat imandır. İmandan sonra namazdır.” ifadelerini kullandı.

Program, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin