Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Ekim, 2019 08:18 tarihinde yayınlandı
0

Şehir merkezinde saatlerce ayı aradılar          

Karabük’te şehir merkezinde bir parkta ayı görüldüğü ihbarını alan polis, bekçi, belediye ile Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri saatlerce ayıyı aradı.
Edinilen bilgiye göre, şehir merkezindeki Kordon Park’ta bulunan kafede tadilat çalışması yapan Cihat Delikurt, Oğuzhan Ekmekçi ile Ayhan Ekmekçi, polisi arayarak parkta ayı olduğu ihbarında bulundu. Polis ve bekçiler parka gelip ayı ararken, Karabük Belediyesi Hayvan Barınağı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne de haber verildi. Tüm ekipler, ellerinde el fenerleri ve uyuşturucu iğne takılı tüfekle park ve Araç Çayı kenarında ayı aradı. Polis ekipleri ekip otosuyla bölgedeki caddelerde devriye atarken, saatlerce süren aramalarda ayı bulunamadı.
İhbarda bulunanlardan Cihat Delikurt, tadilat yaptıklarını belirterek, “Baktım ayı koşuyor. İki çamın arasında girip uzaklaştı. Sonra polisi aradık. Ayı büyüktü” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
x 7
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
07 Mayıs, 2026 11:13 tarihinde yayınlandı
0

Karabük uluslararası sınav sürecinde

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Türkçe yeterliliğini ölçmek amacıyla hazırlanan ilk elektronik sınav uygulaması olan Elektronik Yabancı Dil Olarak Türkçe Sınavı’nı (e-YDTS) hayata geçiriyor. Türkiye genelinde yürütülen hazırlık sürecinde Karabük de önemli merkezlerden biri oldu.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, uzun süredir üzerinde çalışılan e-YDTS’nin cumartesi günü uygulanacağını açıkladı. Türkçeyi uluslararası ölçekte değerlendirmeyi hedefleyen sınavın, Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde dijital ortamda gerçekleştirileceği bildirildi.

EĞİTİM MERKEZLERİNDEN BİRİ OLDU

Sınavın hazırlık aşamasında dikkat çeken illerden biri de Karabük oldu. ÖSYM tarafından yürütülen “D-AOBM ve soru yazarlığı eğitimi” programları kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Malatya ve Van ile birlikte Karabük’te de eğitimler düzenlendi.

Toplam 8 deneme sınavının gerçekleştirildiği süreçte, soru içeriklerinin ve değerlendirme sisteminin Avrupa standartlarına uygun hale getirildiği belirtildi.

“YILLARIN HAYALİ GERÇEK OLUYOR”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ersoy, Türkçenin dünya dili olarak daha güçlü bir konuma taşınmasının hedeflendiğini ifade etti.

Ersoy, “Dünya dili Türkçemizi ölçmek adına uzun zamandır hazırlıklarını gerçekleştirdiğimiz sınav uygulamamızı cumartesi günü hayata geçiriyoruz. Bu uygulama yılların hayali olarak karşımızda duruyordu. Yılların hayali gerçek oluyor” dedi.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ DÖNEM

Uluslararası öğrenci sayısındaki artışın bu alandaki ihtiyacı büyüttüğünü belirten Ersoy, e-YDTS’nin Türkçe öğretiminde standartlaşmaya katkı sağlayacağını söyledi.

Sınavın, Diller için Avrupa Ortak Başvuru Metni’ne (CEFR) uygun şekilde hazırlandığını kaydeden Ersoy, adayların Türkçe dil becerilerinin B2, C1 ve C2 seviyelerinde ölçüleceğini ifade etti.

“GEÇERLİ VE GÜVENİLİR SERTİFİKA SUNACAĞIZ”

Ersoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“e-YDTS ile sınava katılan adayların dil becerilerini D-AOBM ile uyumlu bir şekilde ölçmeyi ve bu doğrultuda adaylara B2, C1 ve C2 seviyelerinde geçerli ve güvenilir bir Türkçe yeterlilik sertifikası sunmayı amaçlamaktayız.”

Yeni uygulamanın, eğitim kurumları, kamu kuruluşları ve meslek örgütleri açısından da uluslararası standartlarda güvenilir bir değerlendirme aracı olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin