Ramazan Öztürk tarafından
02 Ocak, 2024 12:31 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 2

Seçime Katılacak Partiler Belli Oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, AK Parti, CHP, MHP, ve İYİ Parti'nin de içinde bulunduğu 36 siyasi partinin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacağını açıkladı.

31 Mart tarihinde yapılacak olan  Mahalli İdareler Seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanan 90 günlük seçim takvimi 1 Ocak itibarıyla işlemeye başladı. Yeni yıla girilmesiyle çalışmalarına hız veren YSK, yaptığı toplantıda seçimlerde yer alacak siyasi partileri belirledi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan YSK Başkanı Ahmet Yener, ilan edilen seçim takvimi çerçevesinde YSK’nın gerçekleştirdiği toplantıda, 31 Mart seçimlerine girebilecek partilerin belirlendiğini söyledi. Başkan Yener, "31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde katılacak olan siyasi partiler 298 sayılı kanunun ilgili maddeleri uyarınca tespit edilmiştir" dedi. İşte alfabetik sıralamaya göre, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılmaya hak kazan siyasi partiler: Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Birliği Partisi,  Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi Genç Partisi, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Hür Dava Partisi, İyi Parti, Memleket Partisi,  Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Kominist Hareketi, Türkiye Kominist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Zafer Partisi. (Ramazan Öztürk)  
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da bir evde yapılan aramada uyuşturucu yakalandı

Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü takımlarınca bir ikamette yapılan aramada uyuşturucu husus ile ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şahıs tutuklandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü takımlarınca tespiti yapılan bir şahsın ikametinde arama yapıldı. Aramada sentetik ecza hapları, 19 gram amfetamin sıkılmış halde tütün, 1 adet ruhsatsız tüfek ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği bedellendirilen bir ölçü nakit para ele geçirildi.
Olayla ilgili iki kuşkulu şahıs gözaltına alındı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K. tutuklandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.