Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, AK Parti, CHP, MHP, ve İYİ Parti'nin de içinde bulunduğu 36 siyasi partinin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacağını açıkladı.
31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanan 90 günlük seçim takvimi 1 Ocak itibarıyla işlemeye başladı. Yeni yıla girilmesiyle çalışmalarına hız veren YSK, yaptığı toplantıda seçimlerde yer alacak siyasi partileri belirledi.
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan YSK Başkanı Ahmet Yener, ilan edilen seçim takvimi çerçevesinde YSK’nın gerçekleştirdiği toplantıda, 31 Mart seçimlerine girebilecek partilerin belirlendiğini söyledi.
Başkan Yener, "31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde katılacak olan siyasi partiler 298 sayılı kanunun ilgili maddeleri uyarınca tespit edilmiştir" dedi.
İşte alfabetik sıralamaya göre, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılmaya hak kazan siyasi partiler:
Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi,
Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi Genç Partisi, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Hür Dava Partisi, İyi Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi,
Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Kominist Hareketi, Türkiye Kominist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Zafer Partisi.
(Ramazan Öztürk)
Artvin’de köylüler tarafından bulunan yavru ayı ekiplere teslim edildi
Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde tarlada bulunan annesiz yavru ayı, köylüler tarafından müdafaa altına alınıp Ulusal Parklar gruplarına teslim edildi.
Olay, Kemalpaşa ilçesine bağlı bir köyde meydana geldi. Sabah saatlerinde tarlaya giden köylüler, otların ortasında bir yavru ayının olduğunu fark etti. Bir mühlet çevreyi gözlemleyen vatandaşlar, ayının annesinin bölgede olmadığını ve yavrunun yalnız olduğunu belirledi.
Yavru ayının ziyan görmemesi için harekete geçen köylüler, hayvanı dikkatlice araçlarının kasasına alarak müdafaa altına aldı. Akabinde Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar Müdürlüğü gruplarına haber verildi.
Bölgeye gelen gruplar, yavru ayıyı teslim alarak birinci sıhhat denetimini gerçekleştirdi. Yavru ayı daha sonra takımlar tarafından yine tabiata bırakıldı.