Seçim Bitti Cemaat Gitti! - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Nisan, 2019 13:56 tarihinde yayınlandı
0
0

Seçim Bitti Cemaat Gitti!

31 Mart yerel seçimlerinin bitmesinin ardından her şey yavaş yavaş normalleşirken, seçim kampanyası boyunca camilerdeki yoğunlukta 1 Nisan itibariyle sona ermiş oldu.

Camilerin mevcut cemaati, adayların vakit namazlarına seçimlerden sonra genelinin gelmediğini belirtiler ve  “Seçimler öncesi camilerimiz adaylarla dolup taşıyordu. Cami cemaatinin oylarını kendilerine yönlendirmek adına saflara katıldıklarını düşünüyoruz. Çünkü 1 nisan itibariyle camilerdeki yoğunluk birden azaldı. Normalde bir iki safı geçmeyen kalabalık yerel seçimler öncesi önemli derecede yüksekti. Özellikle Muhtarlık için aday olanların çoğu bütün vakit namazlarını camide kılıyorlardı. Şimdi bakıyoruz da bazıları hariç birçoğu yok.. Hatta adayların tamamına yakını birinin yaptığı etkinliği tekrarlıyor yada ona benzer şekilde camiye gelen insanlara ve yaşlılarımıza çeşitli ikramlarda bulunuyorlardı. Dinimize siyasi düşünce girmemesi gerekir ama ne yazık ki gerçek durum böyle. Seçim biter her şey biter ama ibadet başka bir şeydir” diye konuştular.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendilerini uyaran adami darp eden sahislar otomobili birakip kacti 3vR4Bp39
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendilerini uyaran adamı darp eden şahıslar otomobili bırakıp kaçtı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 3 şahıs, trafikte kızını rahatsız ettikleri için kendilerini uyaran adamı darp edip otomobili yolda bırakarak kaçtı. Darp edilen vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Olay, Tosya ilçesi Rıhtım Boyu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.K. isimli vatandaş otomobiliyle, kızı S.K. ise motosikletiyle evlerine gitmek için arka arkaya seyir halindeyken, aynı yöndeki bir otomobildeki 3 genç, S.K. idaresindeki motosikleti taciz etti. Durumu fark eden H.K. aracını durdurarak, otomobildeki gençleri uyarmak istedi. Araçta bulunan 3 genç, çıkan tartışma sırasında H.K.’yi darp etti. Bu sırada sesleri duyan vatandaşlar araya girerek kavgayı ayırdı. Olayın ardından 3 genç, bulundukları otomobili olay yerinde bırakarak kaçtı.

Yaşlı adam hastaneye kaldırıldı

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darp edilen H.K. sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, olay yerinde bırakılan otomobilin sahibinin oğlu olduğu öğrenilen ve olaya karıştığı değerlendiren 1 kişiyi olay yerinin yanında bulunan okulun bahçesinde yakaladı. Şahıs, polis merkezine götürdü. Şahısların olay yerinde bıraktığı otomobil ise otoparka çekildi.

Olayın S.K.’nin kullandığı motosikletin trafikte şahıslar tarafından taciz edilmesiyle başladığını ifade eden gördü tanığı Akif Dalsız, “Ben sesler üzerine geldiğimde, kızın babası, ‘ayıp değil mi, gençlik böyle olur mu’ diyordu. Daha sonra çocuk adamın yakasına yapıştı, adam da onun yakasına yapıştı. Büyüğe hiç saygı yok. Ayırmaya kalktığımızda ilk önce kıza vurdu. Babası, ‘ne yapıyorsun’ derken ona saldırdılar. Millette ahlak kalmamış, bu gençlik nereye gidiyor bilmiyoruz. Nereye kadar böyle devam edecek” dedi.

Polis ekipleri olay yerinden kaçan diğer 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin