Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Nisan, 2019 13:56 tarihinde yayınlandı
0

Seçim Bitti Cemaat Gitti!

31 Mart yerel seçimlerinin bitmesinin ardından her şey yavaş yavaş normalleşirken, seçim kampanyası boyunca camilerdeki yoğunlukta 1 Nisan itibariyle sona ermiş oldu.

Camilerin mevcut cemaati, adayların vakit namazlarına seçimlerden sonra genelinin gelmediğini belirtiler ve  “Seçimler öncesi camilerimiz adaylarla dolup taşıyordu. Cami cemaatinin oylarını kendilerine yönlendirmek adına saflara katıldıklarını düşünüyoruz. Çünkü 1 nisan itibariyle camilerdeki yoğunluk birden azaldı. Normalde bir iki safı geçmeyen kalabalık yerel seçimler öncesi önemli derecede yüksekti. Özellikle Muhtarlık için aday olanların çoğu bütün vakit namazlarını camide kılıyorlardı. Şimdi bakıyoruz da bazıları hariç birçoğu yok.. Hatta adayların tamamına yakını birinin yaptığı etkinliği tekrarlıyor yada ona benzer şekilde camiye gelen insanlara ve yaşlılarımıza çeşitli ikramlarda bulunuyorlardı. Dinimize siyasi düşünce girmemesi gerekir ama ne yazık ki gerçek durum böyle. Seçim biter her şey biter ama ibadet başka bir şeydir” diye konuştular.

Bizi sosyal medyadan takip edin
teknofestte ikinci olan artvin fen lisesi ogrencileri roket projesiyle bu yil birinciligi hedefliyor 4CKcDmDJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor

Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.

Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin