Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Mart, 2017 15:02 tarihinde yayınlandı
0

Saylar’dan Karabüklülere Teşekkür

 

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar;  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Karabük’te gerçekleştirdiği “ Karabük Evet Diyor” mitinge katılan herkese teşekkür etti.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük Kent meydanını dolduran vatandaşların Başbakan Binali Yıldırım’ı büyük bir heyecan ve coşkuyla karşıladığını belirterek; “Karabüklü hemşerilerimiz, şehrin dört bir yanından istikrar için, huzur için, gelişen, kalkınan bir Türkiye ve Karabük için yeniden iradesini göstermiştir, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başbakanımız Binali Yıldırım Karabük’te ki coşkuyu görerek Karabük’ten büyük bir moral ve mutlulukla ayrıldı. Başbakanımız İlimizden ayrılırken, bütün Karabüklü hemşerilerimize selamlarını ve mitinge katılımları için teşekkürlerini iletti” dedi.

Karabük’ün ilk gün ki gibi büyük bir heyecanla dimdik ayakta olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Saylar; “Dün Karabük’te gerçekleştirilen mitingimiz, esasen 16 Nisan’da şekillenecek tablonun bir özetidir. 15 Temmuz akşamı hain darbe girişiminde Karabüklü hemşerilerimiz nasıl tek vücut olup sokakları meydanları doldurduysa, 16 Nisan’da da tüm hemşerilerimiz tek vücut olacak, birlikten yana kardeşlikten yana tavrını koyacak ve daima millet, kararımız evet diyecekler. Her daim yanımızda olan Karabüklü hemşerilerimiz ve teşkilatlarımıza, Milletvekillerimize, güvenlik güçlerimize, Valiliğimize ve Belediye Başkanlarımıza, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ’ye, İl yöneticilerime, İlçe başkanlarıma ve teşkilatlarına, gençlik ve kadın kolları teşkilatlarımıza ve basınımızın güzide temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Saylar, Başbakan Yıldırım’ın Karabük’te gerçekleştirdiği mitinge; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Başbakan Danışmanı Emrullah İşler, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ile Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan, Bölge Sorumlusu Ali Temur, AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav ve AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’unda katılımlarından dolayı büyük onur duyduğunu belirterek; “Genel Başkan Yardımcılarımızın, Bakanlarımızın, İl Başkanlarımızın katılımı coşkumuza ve heyecanımıza ortak olmaları bizleri onurlandırmıştır, şahsım adına hepsine tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzce itfaiyesine fransadan arama kurtarma destegi cZNeIl43
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce İtfaiyesi’ne Fransa’dan arama kurtarma desteği

Düzce İtfaiyesi, 6 Şubat depremlerinde birlikte görev yaptığı Fransa merkezli GIS-FRANCE ekibini ağırladı. Eğitim ve ortak tatbikat gerçekleştiren Fransız ekip, enkaz altında canlı tespiti sağlayan vibrophone dinleme ve görüntüleme cihazını Düzce İtfaiyesi’ne hediye etti.

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Düzce İtfaiyesi ile birlikte Elbistan’da arama-kurtarma çalışmalarına katılan Fransa merkezli arama kurtarma derneği GIS-FRANCE ekibi, uygulama paylaşımı ve ekipman desteği için Düzce’ye geldi.

GIS-FRANCE Dernek Başkanı Maxime Gallay ile ekip üyeleri Thierry Senez, Ludavic Simon ve Jean Claude Cordeau, Düzce İtfaiyesi’ni ziyaret ederek, arama-kurtarma faaliyetlerinde kullanılan vibrophone adlı dinleme ve görüntüleme cihazını Düzce İtfaiyesi’ne hediye etti. Ziyaret kapsamında ilk olarak itfaiye müdürlüğünde teorik eğitim verilirken, ardından Karaca Mahallesi’nde yıkılan bir binanın enkazında ortak tatbikat gerçekleştirildi.

“Verimli bir eğitim ve tatbikat oldu”

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, 6 Şubat depremlerinin ardından Fransız ekiple güçlü bir dostluk bağı kurduklarını belirterek “6 Şubat depremlerinde Elbistan’da Dernek Başkanı Maxime ve diğer ekip arkadaşlarıyla güzel bir işbirliğiyle, iyi bir arama kurtarma örneği sergiledik. Neticesinde bir dostluk, arkadaşlık ve uluslararası bir bağ oluştu. Bugün hem ortak tatbikat gerçekleştirdik, hem de bize hediye ettikleri cihazların kullanımıyla ilgili eğitim aldık ve ortak bir tatbikat gerçekleştirdik. İnşallah bu cihazı kullanmak zorunda kalmayız ancak ihtiyaç halinde yine aynı ekip ruhuyla birlikte çalışmayı umut ediyoruz” dedi.

Bağışlanan cihazın önemine değinen Kahraman, “Bu sistem enkaz altında kalan canlıların en küçük seslerini dahi algılayabiliyor. Aynı zamanda görüntüleme özelliği sayesinde ses alınan noktaya kamera ile ulaşılabiliyor. Deprem bölgelerinde insanların hayatına doğrudan dokunabileceğimiz çok önemli ekipmanlar. Hem buraya kadar bizleri ziyarete gelerek cihazı tanıttıkları ve bu şekilde dostluğu ilerlettikleri için teşekkür ediyorum. Verimli bir eğitim ve tatbikat olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Bu tür bir yardımda bulunmaktan çok onur duyuyoruz”

GIS-FRANCE Dernek Başkanı Maxime Gallay ise ziyaretin temel amacının 2023 depremlerinde birlikte görev yaptıkları ekip arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelmek olduğunu belirterek, “Burada olmamızın esas amacı 2023’te depremde beraber çalıştığımız arkadaşlarımızı yeniden görmekti. İkinci amacımız ise bizim bildiklerimizi onlarla paylaşmak, onların bildiklerini de bizimle paylaşmalarıdır. Aynı zamanda bir cihazımızı Türk ekip arkadaşlarımıza hediye etmeyi uygun bulduk. Çok sağlam ve çok disiplinli çalıştığına inandığımız Düzce İtfaiyesi ekibine bu tür bir yardımda bulunmaktan çok onur duyuyoruz. Çünkü onların çalışmalarına şahit olduk, gördük ve onlara inanıyoruz. Çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Düzce İtfaiyesi’nde düzenlenen törende, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saygun tarafından Fransız ekibe, 6 Şubat depreminde gösterdikleri üstün fedakarlık ve Düzce İtfaiyesi’ne sağladıkları ekipman desteği dolayısıyla plaket ve hediye takdim edildi. Fransız ekip de günün anısına Düzce İtfaiyesi’ne plaket sundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin