Şavşat’taki yangın anı havadan görüntülendi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
savsattaki yangin ani havadan goruntulendi ZUWFsz3L
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Şavşat’taki yangın anı havadan görüntülendi

Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Dutlu köyünde dört konut, cami ve lojmanın kullanılamaz hale geldiği yangının yeni manzaraları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye nazaran, Dutlu köyünde bulunan Şener, Şinasi ve Mehmet Özcan kardeşlere ilişkin iki katlı ahşap konutta başlayan yangın sonucu, yakınında bulunan Behzade Duran’a ilişkin iki katlı konut, akabinde köydeki cami ile lojman yanarak kullanılamaz hale gelmişti.

İtfaiye takımları yangına müdahale ederek söndürürken, yangında ilgili yeni manzaralar ortaya çıktı. Köy sakinlerinden Yunus Meydan tarafından yangın dron kamerasıyla görüntülendi. İmajlarda, köyün ortasında bulunan meskenlerde çıkan yangın felaketi bir defa daha gözler önüne serildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq2 3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 13:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da su tasarrufu farkındalık eğitimleri başladı

Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Su Tasarrufu Farkındalık Eğitimleri” projesi kapsamında, ilköğretim öğrencilerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları başlatıldı.

Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından organize edilen projenin ilk durağı, Leyla Dizdar Kültür Merkezi oldu. Kent genelindeki 10 ilköğretim okulunu kapsayacak olan eğitim dizisinin ilk programına, Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulu öğrencileri katıldı.

Programda, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Su Ürünleri Teknikeri Nilay Erçin Özdemir, öğrencilere suyun verimli kullanımı ve küresel su krizine karşı alınabilecek bireysel önlemler hakkında sunum yaptı. İnteraktif bir yöntemle gerçekleştirilen eğitimde, suyun her damlasının önemi vurgulanırken, çocukların günlük hayatta uygulayabileceği pratik tasarruf yöntemleri anlatıldı.

Eğitim programına Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş, Su ve Kanalizasyon Müdürü Emrah Kayaaltı, öğretmenler ve yaklaşık 350 öğrenci katılım sağladı.

Eğitimin ardından görüşlerini paylaşan öğrenciler ve öğretmenler programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrenciler, suyun verimli kullanılması konusundaki bilgileri eğlenceli aktivitelerle öğrendiklerini ve bu bilgileri evlerinde de uygulayacaklarını ifade ederken, öğretmenler, programın pedagojik açıdan oldukça başarılı geçtiğini, interaktif yapısı sayesinde çocukların derse aktif katılım sağladığını vurguladılar.

Programa katılan öğrencilere geleceğin su kahramanları olduklarını belirten belgeler takdim edilirken, Safranbolu Belediyesi, su tasarrufu farkındalık eğitimlerini belirlenen takvim doğrultusunda diğer okullarda da sürdürmeye devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin