Reklam
Reklam
savsatin tarihi ve dogal guzelliklerini tanitmak icin bahar gezisi duzenlendi TEw9K2yX jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Şavşat’ın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak için bahar gezisi düzenlendi

Artvin’in sakin şehir ünvanlı Şavşat ilçesine tarihi yerleri ve doğal güzellikleri tanıtmak için Off-Road araçlarıyla bahar gezisi düzenlendi.

Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Off-Road Spor Kulübü iş birliğiyle organize edilen etkinlik kapsamında, Artvin’de ve çevre illerde yaşayan sosyal medya içeriği üreticiliği yapan kişiler, kentin turistlik yelerini gezerek fotoğraf ve video çekimi yaptılar.

Artvin ve Şavşat Off-Road kulüplerinin arazili araçlarıyla destek verdiği etkinlikte Şavşat Kalesi, Tibet Kilisesi, Balık göl, Peri Bacaları, Karagöl gibi doğal ve tarihi turistlik yerler gezildi. Katılanlar zorlu yollardan geçerek ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulurken bir taraftan da off-road heyecanı yaşadı. Bahar mevsiminin gelmesiyle yeşeren doğa kendine hayran bırakırken, katılımcılar eğlenceli vakit geçirdi.

Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürü Yunus Emre Aytekin düzenledikleri etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada “Şavşat zaten Doğu Karadeniz’in incisi olan ilimizin en güzel ilçelerinden biri. Yeşiliyle doğasıyla tarihiyle bize birçok unsuru bir arada sunuyor. Bir günlük program içerisinde gezemeyeceğimiz kadar güzelliğe sahip Şavşat ama en azından bu tarz küçük programlarla sosyal medya etkileşimi oluşturmak ve bu şekilde ilimizi tanıtmak ana amacımız” dedi.

Artvin Off-Road Spor Kulübü Başkanı Zafer Sinir ise yaptığı açıklamada “Artvin’in tarihi doğal güzelliklerini ve turizm yerlerini tanıtmak amacıyla yapmış olduğumuz bir organizasyon. Bunun için şu an da Artvin’den 26 araçla Şavşat’tan 13 araçla bu etkinliği gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu eşsiz güzellikleri insanlara tanıtmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diye konuştu,

Sosyal medya içerik üretici Oktay Sarıkaya da gezip gördükleri yerlerin fotoğraf ve videolarını çekerek doğal güzellikleri takipçileriyle paylaştıklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin