Sattığı patpatı vermeyince dolandırıcılık hatasından 3 yıl 4 ay ceza aldı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2023 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Sattığı patpatı vermeyince dolandırıcılık hatasından 3 yıl 4 ay ceza aldı

Samsun’da bir kişi internetten verdiği ilanda satılığa çıkardığı patpatın parasını almasına karşın aracı vermeyince dolandırıcılık hatasından 3 yıl 4 ay mahpus cezasına çarptırıldı.

Samsun’da ikamet eden B.A., toplumsal medya platformu Facebook’tan ’patpat’ diye tabir edilen tarım aracı ilanını görüp aracı satın almak için ilanı veren S.T. ile kontağa geçti. S.T. ile 26 bin lira karşılığında anlaşan B.A., verilen hesap numarasına kelam konusu parayı gönderdi. S.T., B.A.’ya da WhatsApp’tan aracın üzerinde patpat resmi gönderip patpatın yola çıktığını ileri sürdü. Patpat gelmeyince dolandırıldığını anlayan B.A., S.T. hakkında şikayette bulundu.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada S T. “dolandırıcılık ” cürmünden 3 yıl 4 ay mahpus ve ayrıyeten 43 bin 320 lira da isimli para cezasına çarptırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
destej
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
20 Nisan, 2026 13:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te yatırımcılara sunulan fırsatlar anlatılacak

Batı Karadeniz’de faaliyet gösteren işletmelere yönelik önemli bir destek programı için bilgilendirme toplantısı düzenleniyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi ve Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş (SoGreen) Programı kapsamında gerçekleştirilecek toplantıda, bölgedeki yatırımcılara sunulan fırsatlar detaylı şekilde anlatılacak.

Toplantı, 22 Nisan 2026 Çarşamba günü saat 14.00’te Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılacak. Etkinlik, özellikle Karabük ili ve TR81 Bölgesi’nde faaliyet gösteren KOBİ ve işletmeleri kapsıyor.

Program kapsamında SoGreen Geri Ödemeli Finansman Desteği ile 2,5 milyon TL’den 7,5 milyon TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sunulurken, Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile yatırımcılara çeşitli vergisel avantajlar ve teşvik unsurları sağlanıyor.

Bilgilendirme toplantısında; yeşil dönüşüm yatırımları, enerji verimliliği uygulamaları, çevre dostu üretim süreçleri ile kadın ve genç istihdamını destekleyen projeler başta olmak üzere birçok alanda sunulan destekler ele alınacak. Ayrıca katılımcılara, teşvik mekanizmalarından nasıl yararlanabilecekleri konusunda da kapsamlı bilgiler verilecek.

Yetkililer, bölgedeki işletmelerin rekabet gücünü artırmayı ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan programa tüm ilgilileri davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin