blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2024 08:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sarp Sınır Kapısından bayram tatilinde 183 bin yolcu giriş-çıkış yaptı

Artvin’de bulunan Sarp Sınır Kapısı’nda 9 günlük bayram tatili boyunca 183 bin 325 bin yolcu giriş çıkış yaptı. Yine tatil boyunca 21 bin 118 araç, giriş-çıkış yaptı.
Artvin’de, Türkiye’nin Kafkaslar ve Orta Asya’ya açılan en önemli sınır geçişlerinden olan Sarp Sınır Kapısı’nda bayram yoğunluğu yaşandı. 9 günlük bayram tatilin boyunca Sarp Sınır kapısından 9 bin 936 araç girişi, 11 bin 182 araç çıkışı olmak üzere toplam 21 bin 118 araç giriş yaşandı. Yine tatil süresince 90 bin 863 yolcu girişi olurken, 92 bin 462 yolcu çıkışı gerçekleşti. Toplamda ise 183 bin 325 yolcu giriş çıkış yaptığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin