blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sarp sınır kapısında bayram yoğunluğu

Bayram tatili yurt dışında geçirmek isteyenler, Sarp Hudut Kapısı’nda yoğunluğa neden oldu. Türkler’in Batum’a, İranlılar ise Türkiye’ye geçişlerinde yoğunluk yaşandı.
Bayram tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen vatandaşlar, Karadeniz tipi kapsamında çıktıkları tatillerini Batum’da sonlandırmak için Sarp Hudut Kapısı’ndan Gürcistan’a geçiyor. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin vilayetlerinden geçen tatilciler, son olarak Batum’a girmek için Hudut Kapısı’nda yoğunluğa neden oldu.
Öte yandan, İran’dan Türkiye’ye tatile gelen vatandaşlar ise dönüş yolunda yoğunlukla karşılaştı. Uzun kuyrukların oluştuğu hudut kapısında, yoğunluğun bayram tatiline kadar sürmesi bekleniyor.
Ümit Kabaosmanoğlu, bayram tatilini 3 günlüğüne nişanlısıyla birlikte Batum’da geçirdiklerini belirtti. "Gezdik, eğlendik, giderken yoğunluk yoktu fakat dönüşte yoğunluk yaşadık" dedi.
İran’dan tatili Türkiye’de geçirmek isteyen Sara Ümranlı ise, tatil için evvel Gürcistan’a geldiklerini, artık ise Trabzon’a geçeceklerini söz etti. "İki günlüğüne geldik, herkese iyi bayramlar diliyorum" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin