Artvin’in Kemalpaşa ilçesindeki Sarp kara yolunda meydana gelen heyelan sonrası uzun araç kuyrukları oluştu. Yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlar, yaya olarak yolun karşısından geçmek zorunda kaldı.
Türkiye’nin Kafkaslara açılan değerli hudut kapılarından biri olan Sarp Hudut Kapısı’na ulaşan milletlerarası Karadeniz Kıyı Yolu’nda heyelan meydana geldi.
Kemalpaşa-Sarp Hudut Kapısı ortasındaki Sap1 Tüneli girişine düşen dev kaya modülleri yolu ulaşıma kapattı. Yaşanan heyelan nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Olay anında araç geçişinin olmaması muhtemel bir faciayı önlerken bölgeye karayolları takımları sevk edildi. Yetkililer, bölgede inceleme ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan, Sarp Hudut kapısını geçmek isteyen ve heyelan nedeniyle yolda kalan Gürcü vatandaşlar yaya olarak heyelanlı bölgeyi geçmek zorunda kaldı.


Sarp kara yolu ulaşıma kapandı ekipler çalışma başlattı
Karabük Üniversitesinde “Modern Dünyada Aile” konferansı düzenlendi
Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Modern Dünyada Aile: Değişim ve Dönüşüm Süreçleri” konferansında, aile kurumundaki toplumsal değişimler değerlendirildi.
Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta, modernleşme sürecinin aile yapısı üzerindeki etkileri ele alındı.
Karabük Üniversitesinde Cumhurbaşkanlığı Aile ve Nüfus 10 Yılı Programı doğrultusunda “Modern Dünyada Aile: Değişim ve Dönüşüm Süreçleri” başlıklı konferans düzenlendi.
Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Ekrem Karakaya Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda düzenlenen etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli
Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) projesi kapsamında Gülnisa Gençlik Kulübü yürütücülüğünde gerçekleştirildi.
Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Bozkurt Özyalçın, aile yapılarındaki değişim, kadın-erkek rollerindeki dönüşüm ve toplumsal süreçlerin akademik açıdan değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Konferansta konuşan sosyolog-yazar ve Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Müşaviri Dr. Necdet Subaşı ise modernleşme süreciyle birlikte aile yapısında önemli dönüşümlerin yaşandığını belirterek, bireyselleşme, kentleşme ve dijitalleşmenin aile ilişkileri üzerindeki etkilerine değindi.
Programda aile içi iletişim, değer aktarımı ve kuşaklar arası ilişkiler de akademik çerçevede ele alındı. Etkinlik, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

