Reklam
Reklam
sarikum tabiati koruma alaninda 800 ton cop kaldirildi we1t6aWU jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
0

Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’nda 800 ton çöp kaldırıldı

Sinop Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’ndan 800 ton çöp kaldırıldı.

Sinop Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’na denizden gelen çöpler temizlendi. Çalışma kapsamında, denizden gelen ve gölde biriken yaklaşık 800 ton (64 kamyon) çöp iş makineleri ile kamyonlara yüklenerek götürüldü. Çöplerin kirlettiği bölge, yapılan çalışma ile temizlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çoktekin, “Sinop Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’nda denizden gelen çöpleri temizledik. Çalışma kapsamında, denizden gelen ve gölde biriken yaklaşık 800 ton (64 kamyon) çöp temizlendi. Emeği geçen bütün personelimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” şeklinde paylaşım yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin