Reklam
Reklam
sarikum tabiati koruma alaninda 800 ton cop kaldirildi we1t6aWU jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
0

Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’nda 800 ton çöp kaldırıldı

Sinop Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’ndan 800 ton çöp kaldırıldı.

Sinop Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’na denizden gelen çöpler temizlendi. Çalışma kapsamında, denizden gelen ve gölde biriken yaklaşık 800 ton (64 kamyon) çöp iş makineleri ile kamyonlara yüklenerek götürüldü. Çöplerin kirlettiği bölge, yapılan çalışma ile temizlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çoktekin, “Sinop Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’nda denizden gelen çöpleri temizledik. Çalışma kapsamında, denizden gelen ve gölde biriken yaklaşık 800 ton (64 kamyon) çöp temizlendi. Emeği geçen bütün personelimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” şeklinde paylaşım yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
artvinde dereye dusen cocuk vatandaslarin mudahalesiyle kurtarildi HMHPKidI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de dereye düşen çocuk vatandaşların müdahalesiyle kurtarıldı

Artvin’in Borçka ilçesinde dereye düşerek akıntıya kapılan 11 yaşındaki çocuk, vatandaşların zamanla yarıştığı müdahaleyle kurtarıldı.

Olay, ilçeye bağlı Aksu Mahallesi’nde meydana geldi. Dere kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybeden E.Y. suya düşerek akıntıya kapıldı. Akıntıyla birlikte yaklaşık 300 metre sürüklenen çocuğu gören çevredeki vatandaşlar hemen harekete geçti. Vatandaşlar, yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarından halat yardımıyla dere yatağına inerek küçük çocuğa ulaşmayı başardı. Bir süre suda sürüklenen çocuk, vatandaşların müdahalesiyle sudan çıkarıldı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar ve ekiplerin ortak çalışmasıyla bulunduğu sarp alandan çıkarılan E.Y., ambulansla Borçka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin