Irak’ta yaşanan savaş nedeniyle ailesiyle birlikte ülkesini terk edip, Türkiye’ye gelerek Karabük’te mülteci olarak yaşamını sürdüren Faris Ahmed Mahmood akülü sandalyesine kavuştu.
Verenel Karabük Şubesi, tarafından Irak-İran savaşlarında şarapnel parçasının sırtına isabet etmesi sonucu belden aşağısı tutmayan 56 yaşındaki Mahmood’in akülü sandalye hayalini gerçekleştirildi. 3 yıl önce Irak’ta yaşanan iç savaştan kaçarak ailesi ile Türkiye’ye gelen Mahmood artık dışarı veya hastaneye gitmek istediği zaman istediği gibi hareket edebilecek. Ayrıca evde küçükken geçirdiği hastalık nedeniyle yatağa mahkum kalan 26 yaşındaki Mohanad Faris Ahmed’de akülü sandalyeden faydalanabilecek.
Verenel Derneği Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Ramazan Duyan, Farih Ahmed Mahmood’a Ramazan ayında yaptıkları ziyarette hastaneye gidip gelmesinde ihtiyacı olduğunu öğrendiklerini belirterek, “Hastaneye giderken çocukları ile büyük sıkıntı çektiklerinden bahsettiler. Bizde bu işe kayıtsız kalmayarak derneğimiz tarafından abimizin ihtiyacı olduğunu belirledik. Verenel Derneğimizin yatığı çalışmalar sonucunda akülü arabayı almak nasip oldu” dedi.
Duymaz, ihtiyacı olan herkes için dernek olarak bu tür faaliyetlere devam edeceklerini söyledi.


Şarapnel parçası sonrası felç kalan Iraklı adama akülü sandalye
Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.
Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.
Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.


