Karabük’te şantiyede çalışan işçilere ayı saldırdı. İşçilerin pikap türü araca binerek kaçtıkları o anlar cep telefonu tarafından saniye saniye kaydedildi.
Edinilen bilgiye göre, Kapullu Başköy Göleti’nde Devlet Su İşlerine ait şantiyede çalışan işçilere ayı saldırdı. İşçilerin kaçmak için binmeye çalıştıkları pikap türü araca yetişen ayı sürücünün bulunduğu taraftaki camı kırdı. Saldırıda cam kesikleri nedeniyle sürücü hafif şekilde yaralandı. Hızlı bir şekilde olay yerinden uzaklaşmaya çalışan işçilerin peşine düşen ayının kovalaması pikabın arkasında bulunan bir işçi tarafından cep telefonuna anbean kaydedildi. İhbar üzerine olay yerine gelen Safranbolu Belediyesi Veteriner ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, ayıyı uyuşturucu iğne ile uyutarak yakaladı. Hasta olduğu belirlenen ayının ilk tedavisi veteriner ekipleri tarafından yapıldı.


Şantiyede çalışan işçilere ayı saldırdı
Geceyi aydınlatan şimşekler görsel şölen sundu
Karabük’te gece saatlerinde gökyüzünü aydınlatan şimşekler, etkileyici görüntüler oluşturdu. Peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirirken, ortaya görsel manzaralar çıktı.
Kent merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun bulut örtüsü, gece saatlerinde yerini gök gürültülü hava olaylarına bıraktı. Bulutların arasından ardı ardına çakan şimşekler, gökyüzünü saniyeler boyunca aydınlattı. Zaman zaman gökyüzünü baştan sona kaplayan şimşekler, oluşturduğu güçlü ışıklarla gece karanlığını aydınlatırken, kent siluetiyle birleşen görüntüler görsel şölen sundu. Gökyüzünde oluşan zikzak şeklindeki ışıklar ve bulutlar arasındaki parlama anları dikkat çekti.
Kentin birçok noktasından net şekilde görülebilen doğa olayı vatandaşların da ilgisini çekti. Şimşeklerin oluşturduğu ışık gösterisini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.
Yaklaşık bir saat boyunca aralıklarla devam eden şimşek gösterisinin ardından kentte kısa süreli yağış etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edebileceği uyarısında bulundu.


