Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sandıktan çıktı, tam 90 yıllık

Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki Hacımusalar köyünde açılan takı tasarım ve iğne oyası kursu sona erdi. Kursiyer kadınların el emeği ürünlerini sergilediği programda 90 yıllık iğne oyası gelin tacı damga vurdu. Kadınların sandıktan çıkararak yenilediği taç, 30 bin TL’den satışa sunuldu.
Mudurnu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Musalar köyünde açtığı takı tasarım ve iğne oyası kursunda kadınlar, unutulmaya yüz tutmuş geleneği öğrenme ve yaşatma imkanı buldu. Kursun sona ermesiyle kadınların el emeği ürünleri ise yıl sonu sergisinde görücüye çıktı. Programa Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu ve İl Genel Meclisi üyeleri de katıldı.
Kursta kadınların restore ettiği 90 yıllık iğne oyası gelin tacı da programda sergilendi. 30 bin TL’den satışa sunulan 90 yıllık taç ilgi gördü. Diğer iğne oyası taçlar da 2 bin TL ile 5 bin TL arasında değişen fiyatlarla vatandaşların beğenisine sunuldu.
Programda Kaymakam Kalaycıoğlu, 90 yıllık gelin tacını ve diğer ürünleri inceleyerek, kurs öğreticisi Tuğba Kahvecioğlu’ndan bilgi aldı.
Muhtar Kamil Murat Özkan, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün köyümüzde açtığı iğne oyası ve takı tasarım kursuna kadınlarımız yoğun ilgi gösterdi. 6 aylık sürede el becerilerini geliştirdiler" dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemali Özlü ise kursun verimli geçtiğini söyleyerek, kadınların memnun kaldığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Temmuz, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nden 15 Temmuz’un yıl dönümünde çevrim içi sergi

Kastamonu Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında erişime açılan çevrim içi stant, 30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında düzenlenen "Zaferin İsmi Türkiye" temalı Memleketler arası Çevrim İçi 2025 Karma Standı erişime açıldı. 15-30 Temmuz tarihleri ortasında çevrim içi olarak gerçekleştirilen stant, farklı coğrafyalardan sanatkarları bir ortaya getirdi. Kastamonu Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra, Türkiye, Mısır, Makedonya, Çeçenistan, Fas, Arnavutluk, Özbekistan, Sırbistan ve Bangladeş’ten katılan sanatkarlarla birlikte toplam 9 farklı ülkeden eserler stantta yer aldı.
Toplam 30 yapıtın sunulduğu stantta; demokrasi, bağımsızlık, ulusal birlik ve toplumsal hafıza üzere temalar, sanatkarlar tarafından farklı disiplinlerde ve özgün tekniklerle yorumlandı.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin mesken sahipliğinde hazırlanan stant, hem ulusal hem de memleketler arası seviyede akademisyen ve sanatkarların katkılarıyla oluşturuldu.
Sergiye ise Kastamonu Üniversitesi’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin