Sandıkçı: "Canikli gençlerimizi şehitler diyarı Çanakkale’yle buluşturuyoruz" - Karabük Haber Postası
sandikci canikli genclerimizi sehitler diyari canakkaleyle bulusturuyoruz GmWMizO5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Sandıkçı: “Canikli gençlerimizi şehitler diyarı Çanakkale’yle buluşturuyoruz”

Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Canikli Gençler Ecdadın İzinde” projesiyle bu yıl da ilçedeki 12. sınıf öğrencilerinin tamamını Çanakkale’ye gönderdiklerini söyledi.

Milli ve manevi tarafları güçlü jenerasyonları yetiştirmek için çalışmaya devam ettiklerini ve bu amaçla birçok projeyi hayata geçirdiklerini lisana getiren Lider İbrahim Sandıkçı, “Canik’imizdeki tüm 12. sınıf öğrencilerimizi şehitler diyarı Çanakkale’ye gönderiyor, kahraman şehitlerimizin manevi huzuruyla buluşturuyoruz” dedi.

Canikli gençler ecdadın izinde

“Canikli Gençler Ecdadın İzinde” projesini 3 yılı aşkın bir müddettir devam ettirdiklerini ve bugüne kadar binlerce Canikli genci Çanakkale’ye yolcu ettiklerini söyleyen Lider İbrahim Sandıkçı, “Canik’imizde bilimde, teknolojide ve sanatta olan çalışmalarıyla farkındalık oluşturan gençlerimizin birebir vakitte sahip oldukları faziletle, güçlü ulusal ve manevi taraflarıyla kendilerinden sonraki kuşaklara örnek olmalarını istiyoruz. Canikli Gençler Ecdadın İzinde projemizle Canikli gençlerimizi şehitler diyarı Çanakkale’yle buluşturuyoruz. Canikli gençlerimizi vatan, millet ve kutsal kıymet uğrunda çaba eden aziz şehitlerimizin manevi huzuruyla bir ortaya getiriyoruz. Gençlerimiz, uzman rehberin anlatımları eşliğinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nda incelemelerde bulunuyor. Canikli gençlerimizin Çanakkale’de destan yazan kahraman ecdadımızın, aziz vatanımız uğrunda verdiği bağımsızlık uğraşını yüreklerinde hissetmelerini önemsiyoruz. 3 yılı aşkın bir müddettir gerçekleştirmeye devam ettiğimiz Canikli Gençler Ecdadın İzinde projemizle bugüne kadar binlerce gencimizi şehitler diyarı Çanakkale ile buluşturduk. 2025 yılı proje sürecimiz devam ediyor. Projemizle ilçemizdeki tüm 12. sınıf öğrencilerimizi kafileler halinde şehitler diyarı Çanakkale’ye yolcu etmeyi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
spor salonunda fenalasip hastanede olen hemsire 9 ay once olen oglunun yanina defnedildi tcz1lZ7B
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Spor salonunda fenalaşıp hastanede ölen hemşire 9 ay önce ölen oğlunun yanına defnedildi

Zonguldak’ta spor salonunda fenalaşınca kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 47 yaşındaki hemşire Eda Kerim Tekin, son yolculuğuna uğurlandı. Tekin’in cenazesi 9 ay önce hayatını kaybeden oğlunun yanına toprağa verildi.

Bahçelievler Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde yaşanan olayda, Türk Kızılay Zonguldak Şubesi’nde görevli hemşire Eda Kerim Tekin spor salonuna geldi. Burada fenalaşan Tekin’i fark edenler durumu sağlık ekiplerine haber verdi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Tekin, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Cenazesi aynı hastanenin morgundan alınarak Kozlu ilçesinde bulunan Aziziye Camisi’ne getirilen Tekin için cenaze töreni düzenlendi.

Türk Kızılay Zonguldak Şubesi’nde 21 yıl boyunca hemşire olarak görev yapan Tekin için ikindi namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Tekin’in cenazesi Aşağıçayır köyü mezarlığında Serebral Palsi hastalığı nedeniyle tedavi gören ve 9 ay önce 19 yaşında hayatını kaybeden oğlu Boran Tekin’in yanına defnedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin