Yenice ilçesinde, ahşap sandalye sektöründe İŞKUR destekli istihdam garantili açılan mesleki eğitim kursu ile yüzler gülüyor.
Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel ve İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven ahşap sandalye sektöründe İŞKUR destekli istihdam garantili açılan mesleki eğitim kursunu ziyaret etti.
Demirel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kursun İŞKUR ve Yenice Halk Eğitim Merkezi tarafından açıldığını söyleyerek, “ Kursta 9’u bayan 12 kursiyerimiz yer alıyor. Kursun yapıldığı bu işletmenin ara ürünü ilçemizden temin ederek ahşap sandalye imalatı şeklinde nihai ürüne çevirmesinin memnuniyet verici” dedi.
İŞKUR Müdürü Coşkun Güven de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan, hedef 2 milyon artı istihdam projesine katkıda bulunmanın önemli bir adımının meslek eğitimi olduğunu kaydetti.
Kurslara özel önem verdiklerini aktaran Güven, bu alanda 9’u kadın 12 kursiyere 5 ay sürecek olan kursa finansman desteği sağladıklarını, kursiyerlerin çoğunlukla kadın olmasının kadın istihdamı açısından ayrıca önemli olduğunu belirtti.
Güven, 10 Mayıs’ta başlayan kursun 28 Eylül’de sona ereceğini, kursiyerlere, İŞKUR tarafından günlük 45 lira ücret ve genel sağlık sigortası ödendiğini ve kursun sonunda ise Yenice Halk Eğitim Müdürlüğü’nce Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilerek, kişilerin istihdama katılmaları sağlanacağını da sözlerine ekledi.


Sandalye imalatında İŞKUR ve kadın eli
Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama
DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.
Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.
Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.


