Sandalye imalatında İŞKUR ve kadın eli - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2017 13:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Sandalye imalatında İŞKUR ve kadın eli

Yenice ilçesinde, ahşap sandalye sektöründe İŞKUR destekli istihdam garantili açılan mesleki eğitim kursu ile yüzler gülüyor.
Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel ve İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven ahşap sandalye sektöründe İŞKUR destekli istihdam garantili açılan mesleki eğitim kursunu ziyaret etti.
Demirel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kursun İŞKUR ve Yenice Halk Eğitim Merkezi tarafından açıldığını söyleyerek, “ Kursta 9’u bayan 12 kursiyerimiz yer alıyor. Kursun yapıldığı bu işletmenin ara ürünü ilçemizden temin ederek ahşap sandalye imalatı şeklinde nihai ürüne çevirmesinin memnuniyet verici” dedi.
İŞKUR Müdürü Coşkun Güven de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan, hedef 2 milyon artı istihdam projesine katkıda bulunmanın önemli bir adımının meslek eğitimi olduğunu kaydetti.
Kurslara özel önem verdiklerini aktaran Güven, bu alanda 9’u kadın 12 kursiyere 5 ay sürecek olan kursa finansman desteği sağladıklarını, kursiyerlerin çoğunlukla kadın olmasının kadın istihdamı açısından ayrıca önemli olduğunu belirtti.
Güven, 10 Mayıs’ta başlayan kursun 28 Eylül’de sona ereceğini, kursiyerlere, İŞKUR tarafından günlük 45 lira ücret ve genel sağlık sigortası ödendiğini ve kursun sonunda ise Yenice Halk Eğitim Müdürlüğü’nce Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilerek, kişilerin istihdama katılmaları sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin