Bartın’da sandalla denize açılan yaşlı adamın cesedi kıyıya vururken, parçalanmış sandal modülleri da dalgalarla kıyı şeridine vurdu.
Olay, Bartın’ın Kurucaşile ilçesine bağlı Kapısuyu Sahili’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, 61 yaşındaki Hasan Anar balık avı için sabahın erken saatlerinde sandalla denize açıldı. Bir mühlet sonra Anar’ın sandalına ilişkin modüllerin dalgalarla bir arada kıyı şeridi boyunca kıyıya vurduğu görüldü. Vatandaşlar tarafından yapılan yardım daveti üzerine bölgeye jandarma grupları sevk edildi. Bölge sakinlerinin de katıldığı arama çalışmaları sırasında Anar’ın cansız vücudu dalgalarla birlikte kıyıya vurdu.
Anar’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Sandalla denize açıldı, cansız vücudu kıyıya vurdu
Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.
Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.
Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

