Bartın’da sandalla denize açılan yaşlı adamın cesedi kıyıya vururken, parçalanmış sandal modülleri da dalgalarla kıyı şeridine vurdu.
Olay, Bartın’ın Kurucaşile ilçesine bağlı Kapısuyu Sahili’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, 61 yaşındaki Hasan Anar balık avı için sabahın erken saatlerinde sandalla denize açıldı. Bir mühlet sonra Anar’ın sandalına ilişkin modüllerin dalgalarla bir arada kıyı şeridi boyunca kıyıya vurduğu görüldü. Vatandaşlar tarafından yapılan yardım daveti üzerine bölgeye jandarma grupları sevk edildi. Bölge sakinlerinin de katıldığı arama çalışmaları sırasında Anar’ın cansız vücudu dalgalarla birlikte kıyıya vurdu.
Anar’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Sandalla denize açıldı, cansız vücudu kıyıya vurdu
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

