Sanayinin “Emine ablası” Giresun’un ahisi oldu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
sanayinin emine ablasi giresunun ahisi oldu bvAQ187C
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Sanayinin “Emine ablası” Giresun’un ahisi oldu

Giresun’da 40 yılı aşkın süredir oto lastikçilik ve ön düzen ayarlama ustalığını sürdüren 60 yaşındaki Dilek Emine Domaçoğlu, “Yılın Ahisi” unvanına layık görüldü. Erkek egemen bir sektörde yıllardır başarıyla çalışan Domaçoğlu, kadınların her meslekte kendilerini kanıtlayabileceğinin en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor.

Giresun sanayi sitesinde evlenmeden önce babasıyla başladığı mesleğini, evlendikten sonra da eşine ait işyerinde yaz kış demeden lastik tamir eden, müşterilerinin “Emine ablası” Dilek Emine Domaçoğlu, bu mesleği yapmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir asırlık işyerinde 40 yıllık usta olduğunu anlatan Domaçoğlu, “Merhum babamın da oto lastik bayii vardı. Eşimle babamın dükkanları yan yanaydı. Evlenmeden önce babamın yanında çalışıyordum. Evlendikten sonra da eşimle birlikte çalışmaya devam ettim. Eşimin dedesinin kurmuş olduğu işyerinin bir asırlık geçmişi var. Ben de burada 40 yılı aşkındır ustalık yapıyorum. Onlarca çırak yetiştirdim. Ancak yetiştirdiklerimiz içerisinde zaman içerisinde kendi işyerlerini açanlar oldu, başka şehirlere taşınanlar oldu. Tabi ki bu bir döngü. Dolaysıyla onlar yolcu biz hancı olarak işyerimizin başında 40 yılı geride bıraktık” dedi.

Müşterilerimizin güvenini kazanmış olmak mutlu ediyor

Kadın olarak bir sanayide çalışmak zor gibi görünse de, işini seviyorsa her zaman yapabileceğini de ifade eden Domaçoğlu, “Bir işyerinde çalışmaktan mutlu oluyorsanız keyif alırsınız. Size her gün işe gitmek için heyecan verir. Zorlukları elbette var ama yorulsam da mutlu oluyorum. Müşterilerimizden bazıları beni tanıdığı için şaşırmıyor, ama ilk kez gelenler genelde şaşırıyor. Ancak işimi yapmaya başladığımda, hayranlık duyduklarını fark ediyorum. Müşterilerimizin güvenini kazanmış olmak da bizi mutlu ediyor. Hatta ailesiyle birlikte olanlar işyerimize gelip daha rahat davranabiliyorlar. Bu durumdan biz de memnun oluyoruz. Tabi ki işimizi de bir kadın titizliğiyle birlikte yapıyoruz. Yıllardır müşterimiz olan insanların tekrar geldiğini görüyorsak güven verdiğimizi de düşünüyorum” diye konuştu.

’Yılın Ahisi’ seçilmekten büyük onur duyduğunu da belirten Domaçoğlu, “Dedemden, babamdan gelen esnaflık kültürüyle büyüdüm. Ahilik değerleri bizim ailemizin bir parçası oldu. Bu ünvan, emeğimin karşılığı olarak bana manevi bir değer kattı. İlk kadın ahilerden biri olabilirim ama inanıyorum ki, bu bayrağı devralacak başka kadınlar da var” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
caycumada 2026 duatlonu coskusu ZyGxUDcF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma’da 2026 Duatlonu Coşkusu

Çaycuma’da düzenlenen 2026 Duatlonu, yoğun katılım ve renkli görüntüler eşliğinde gerçekleştirildi. İlçede sporseverleri bir araya getiren organizasyon, protokol üyelerinin katılımıyla daha da anlam kazandı.

Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, etkinlik alanını ziyaret ederek sporcularla bir araya geldi. Yarışmaya katılan sporcularla sohbet eden protokol üyeleri, sporculara başarı dileklerini iletti.

Ziyaret sırasında yapılan değerlendirmelerde, sporun toplumda yaygınlaştırılmasının ve özellikle gençlerin spora teşvik edilmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı. Organizasyonun, bu anlamda önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekildi.

Etkinlik kapsamında Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya tarafından protokol üyelerine günün anısına plaket takdim edildi. Organizasyon, hem sporcular hem de katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Bizi sosyal medyadan takip edin