Sanayinin “Emine ablası” Giresun’un ahisi oldu - Karabük Haber Postası
sanayinin emine ablasi giresunun ahisi oldu bvAQ187C
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Sanayinin “Emine ablası” Giresun’un ahisi oldu

Giresun’da 40 yılı aşkın süredir oto lastikçilik ve ön düzen ayarlama ustalığını sürdüren 60 yaşındaki Dilek Emine Domaçoğlu, “Yılın Ahisi” unvanına layık görüldü. Erkek egemen bir sektörde yıllardır başarıyla çalışan Domaçoğlu, kadınların her meslekte kendilerini kanıtlayabileceğinin en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor.

Giresun sanayi sitesinde evlenmeden önce babasıyla başladığı mesleğini, evlendikten sonra da eşine ait işyerinde yaz kış demeden lastik tamir eden, müşterilerinin “Emine ablası” Dilek Emine Domaçoğlu, bu mesleği yapmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir asırlık işyerinde 40 yıllık usta olduğunu anlatan Domaçoğlu, “Merhum babamın da oto lastik bayii vardı. Eşimle babamın dükkanları yan yanaydı. Evlenmeden önce babamın yanında çalışıyordum. Evlendikten sonra da eşimle birlikte çalışmaya devam ettim. Eşimin dedesinin kurmuş olduğu işyerinin bir asırlık geçmişi var. Ben de burada 40 yılı aşkındır ustalık yapıyorum. Onlarca çırak yetiştirdim. Ancak yetiştirdiklerimiz içerisinde zaman içerisinde kendi işyerlerini açanlar oldu, başka şehirlere taşınanlar oldu. Tabi ki bu bir döngü. Dolaysıyla onlar yolcu biz hancı olarak işyerimizin başında 40 yılı geride bıraktık” dedi.

Müşterilerimizin güvenini kazanmış olmak mutlu ediyor

Kadın olarak bir sanayide çalışmak zor gibi görünse de, işini seviyorsa her zaman yapabileceğini de ifade eden Domaçoğlu, “Bir işyerinde çalışmaktan mutlu oluyorsanız keyif alırsınız. Size her gün işe gitmek için heyecan verir. Zorlukları elbette var ama yorulsam da mutlu oluyorum. Müşterilerimizden bazıları beni tanıdığı için şaşırmıyor, ama ilk kez gelenler genelde şaşırıyor. Ancak işimi yapmaya başladığımda, hayranlık duyduklarını fark ediyorum. Müşterilerimizin güvenini kazanmış olmak da bizi mutlu ediyor. Hatta ailesiyle birlikte olanlar işyerimize gelip daha rahat davranabiliyorlar. Bu durumdan biz de memnun oluyoruz. Tabi ki işimizi de bir kadın titizliğiyle birlikte yapıyoruz. Yıllardır müşterimiz olan insanların tekrar geldiğini görüyorsak güven verdiğimizi de düşünüyorum” diye konuştu.

’Yılın Ahisi’ seçilmekten büyük onur duyduğunu da belirten Domaçoğlu, “Dedemden, babamdan gelen esnaflık kültürüyle büyüdüm. Ahilik değerleri bizim ailemizin bir parçası oldu. Bu ünvan, emeğimin karşılığı olarak bana manevi bir değer kattı. İlk kadın ahilerden biri olabilirim ama inanıyorum ki, bu bayrağı devralacak başka kadınlar da var” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cok sayida sahte altini 560 bin liraya satan 4 supheliye jandarma baskini jJUeJON1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Çok sayıda sahte altını 560 bin liraya satan 4 şüpheliye jandarma baskını

Düzce’de telefonla ulaştıkları vatandaşı, “Elimizde tarihi eser niteliğinde altın var” diyerek kandıran ve 560 bin lirasını alarak kayıplara karışan 4 şüpheli, jandarmanın kamera ve telefon trafiği incelemesiyle yakalandı. Akçakoca’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilerle birlikte 149 sahte altın ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde ikamet eden bir vatandaş, 4 kişi tarafından dolandırıldığı iddiasıyla Düzce Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurdu. İhbar üzerine cumhuriyet savcılığının talimatıyla harekete geçen jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Yapılan araştırmada, Manisa’da yaşayan şüphelilerin telefonla ulaştıkları mağdura ellerinde tarihi eser niteliğinde altın bulunduğunu ve bunları satmak istediklerini söyledikleri belirlendi. Düzce’de gerçekleşen buluşmada şüphelilerin, 202 adet sahte altını 560 bin lira karşılığında mağdura satarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

Kamera kayıtları ve telefon trafiği ele verdi

Dolandırıcılık suçundan sabıka kayıtları bulunduğu anlaşılan 4 şüpheliyi yakalamak için jandarma ekipleri, güvenlik kameraları ve telefon görüşme trafiğini mercek altına aldı. Şüphelilerin geçmiş hareketlerini ve kaçış güzergahlarını adım adım izleyen ekipler, il genelindeki kuyumcuları da benzer dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı. İz takibi sonucunda şüphelilerin Akçakoca ilçesine geçtikleri ve farklı adreslerde konakladıkları tespit edildi.

Baskında sahte altınlar ve uyuşturucu hap ele geçirildi

Belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, 4 şüpheliyi kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin kaldıkları odalarda ve kullandıkları 2 kiralık araçta yapılan aramalarda dolandırıcılıkta kullanıldığı değerlendirilen 149 sahte altın, suçtan elde edildiği düşünülen 51 bin 400 lira nakit para, 10 cep telefonu, 15 GSM hattı ve 33 sentetik hapı ele geçirildi.

Gözaltına alınan 4 şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin