Reklam
Reklam

Sanayinin “Emine ablası” Giresun’un ahisi oldu

sanayinin emine ablasi giresunun ahisi oldu bvAQ187C
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Giresun’da 40 yılı aşkın süredir oto lastikçilik ve ön düzen ayarlama ustalığını sürdüren 60 yaşındaki Dilek Emine Domaçoğlu, “Yılın Ahisi” unvanına layık görüldü. Erkek egemen bir sektörde yıllardır başarıyla çalışan Domaçoğlu, kadınların her meslekte kendilerini kanıtlayabileceğinin en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor.

Giresun sanayi sitesinde evlenmeden önce babasıyla başladığı mesleğini, evlendikten sonra da eşine ait işyerinde yaz kış demeden lastik tamir eden, müşterilerinin “Emine ablası” Dilek Emine Domaçoğlu, bu mesleği yapmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir asırlık işyerinde 40 yıllık usta olduğunu anlatan Domaçoğlu, “Merhum babamın da oto lastik bayii vardı. Eşimle babamın dükkanları yan yanaydı. Evlenmeden önce babamın yanında çalışıyordum. Evlendikten sonra da eşimle birlikte çalışmaya devam ettim. Eşimin dedesinin kurmuş olduğu işyerinin bir asırlık geçmişi var. Ben de burada 40 yılı aşkındır ustalık yapıyorum. Onlarca çırak yetiştirdim. Ancak yetiştirdiklerimiz içerisinde zaman içerisinde kendi işyerlerini açanlar oldu, başka şehirlere taşınanlar oldu. Tabi ki bu bir döngü. Dolaysıyla onlar yolcu biz hancı olarak işyerimizin başında 40 yılı geride bıraktık” dedi.

Müşterilerimizin güvenini kazanmış olmak mutlu ediyor

Kadın olarak bir sanayide çalışmak zor gibi görünse de, işini seviyorsa her zaman yapabileceğini de ifade eden Domaçoğlu, “Bir işyerinde çalışmaktan mutlu oluyorsanız keyif alırsınız. Size her gün işe gitmek için heyecan verir. Zorlukları elbette var ama yorulsam da mutlu oluyorum. Müşterilerimizden bazıları beni tanıdığı için şaşırmıyor, ama ilk kez gelenler genelde şaşırıyor. Ancak işimi yapmaya başladığımda, hayranlık duyduklarını fark ediyorum. Müşterilerimizin güvenini kazanmış olmak da bizi mutlu ediyor. Hatta ailesiyle birlikte olanlar işyerimize gelip daha rahat davranabiliyorlar. Bu durumdan biz de memnun oluyoruz. Tabi ki işimizi de bir kadın titizliğiyle birlikte yapıyoruz. Yıllardır müşterimiz olan insanların tekrar geldiğini görüyorsak güven verdiğimizi de düşünüyorum” diye konuştu.

’Yılın Ahisi’ seçilmekten büyük onur duyduğunu da belirten Domaçoğlu, “Dedemden, babamdan gelen esnaflık kültürüyle büyüdüm. Ahilik değerleri bizim ailemizin bir parçası oldu. Bu ünvan, emeğimin karşılığı olarak bana manevi bir değer kattı. İlk kadın ahilerden biri olabilirim ama inanıyorum ki, bu bayrağı devralacak başka kadınlar da var” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te asfalt sezonu başladı

karabukte asfalt sezonu basladi FMp8yrSf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Özel İdaresi tarafından 2026 yılı asfalt sezonunun startı Ovacık ilçesinde düzenlenen programla verildi.

Ovacık’ta gerçekleştirilen asfalt serim programına Ovacık Kaymakamı Öznur Güler Kıyak, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Genel Meclis üyeleri, kurum müdürleri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Programda, 2026 yılı asfalt sezonu kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verilirken, kırsal bölgelerde ulaşım kalitesinin artırılması amacıyla sıcak asfalt çalışmalarının il genelinde aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

Karabük İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, yeni sezonda da vatandaşlara daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmanın hedeflendiği ifade edilerek, belirlenen program doğrultusunda köy yollarında asfalt çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, asfalt sezonunun Karabük’e ve ilçelere hayırlı olması temennisinde bulunularak, sahada görev yapan personele kazasız ve sorunsuz bir çalışma dönemi dilendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin