Karabük Postası tarafından
13 Ocak, 2015 15:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Sanayici Endüstri Bölgeden Umutlu

Eskipazar ilçesine yapılması planlanan Endüstri ve Serbest Bölge için sanayici umutlu. Karabük’ün tanınmış işadamlarından Durmuş Yalçın, TSO Başkanı Sedat Namal’ın yürüttüğü projeyi doğru bulduklarını ve sanayici olarak desteklediklerini söyledi. Karabük’ün bu projeye layık olduğunu söyleyen Yalçın, “Çok uzun yıllar demir üretiminin Türkiye’de yüzde yüzüne sahip bir ildik. Karabük fabrikalar yapan fabrikaydı. Karabük’te kendisin geliştirenler ihracata yönelik olarak deniz kenarlarına gitti. Özel sektör parayı nasıl kazanırsa oraya yatırım yapar. Şimdi demir çelik sektöründe ilahi adalet kendini gösterdi. Şartlar öyle gelişti ki, Karabük hak ettiği yere 2023’te fazlasıyla geleceğine inanıyorum. Karabük Cumhuriyetin ilk yıllarında geleceği iyi gördü ama 1980’li yıllarda başlayan hurdadan üretimi bizi geriletmişti. Cevherden üretim yapan fabrikalar 20 adım önde şuanda. Bu yönde Karabük çok şanslı bir il. Şimdi hükümetimiz cevherden üretim yapan fabrikalara teşvik verilecek bu geç kalınmış bir durumda ama yinede sevindirici. İlahi adalet tecelli etti ve cevherden üretim yapan en şanlı illerin başında yer aldık. KARDEMİR’in özel sektör olmasının da faydaları var. 2023 yılı hedeflerine Karabük örnek bir şehir olarak girecek. Filyos liman projesi ile Endüstri ve Serbest bölge kente çok büyük katkısı olacak. Deniz yolu ulaşımımız olacak. Endüstri bölge konusunda TSO Başkanımız Sedat Namal’ı destekliyorum. Doğru bir iş yapıyorlar. Karabük olarak ülkeye çok destek verdik ve şimdi bizim devlet desteğine ihtiyacımız var. Türkiye’nin gelişmesinde alın terini akıtan işçilerimiz bir şeyler verdiysek devlette bize destek versin. TSO Başkanımız Sedat Namal’ı destekliyorum yaptıkları projeden ve doğru yolda gidiyorlar. Hakkımız ve hakkımız olanı istiyorum. Devletimiz bu projeye destek vermeli. Ülkemizi yöneten devlet yetkililerinden bunu istiyoruz. Biz buna layığız” dedi. İşadamı Dumuş Yalçın, firma olarak yaptırdıkları Karabük tanıtım filminin de büyük beğeni topladığını belirterek, “ Bir haftada 20 bin izlenim ve 5 bin paylaşım oldu. Amacımıza ulaştık. Karabük 1937’de köy iken KARDEMİR’in kurulmasıyla hızla belde, ilçe ve ardından İl oldu. Uzun bir ömrünü ilçe olarak geçirdiğinden hala Zonguldak’a bağlı olarak biliniyoruz. O dönemde siyasal yapı bakımından Karabük yerli bir insanını seçemiyorduk Zonguldak’tan gönderiliyorduk. İl olduktan sonra hızlı bir iyileşme ve Karabüklüler tarafından temsil edilmeye başlandı. Karabükspor faktörü de bizim için çok önemli. Son yıllarda Belediyenin, üniversitenin ve milletvekillerimizin iyi bir çalışması Karabük’ü layık olduğu yerlere getiriyor. Karabük hızla gelişiyor. Bizde yaptırdığımız tanıtım filminde gösterdik” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
30 Ocak, 2026 11:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KASİD’den TBMM’de Karabük Milletvekillerine Ziyaret

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD) Yönetimi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ile CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Karabük’ün sanayi alanındaki mevcut durumu, öncelikli ihtiyaçları ve geleceğe yönelik hedefleri ele alındı. Yapılan görüşmelerde sanayinin geliştirilmesine yönelik karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, KASİD Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetimini Gazi Meclisimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduk. İlimizin sanayi alanındaki mevcut durumu, ihtiyaçları ve geleceğe yönelik hedefleri üzerine verimli istişarelerde bulunduk. Nazik ziyaretleri için dernek başkanımız Sayın Çetin İpek’e ve yönetimine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ise, “Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği yönetim kurulu üyelerini TBMM’de misafir ettik. Karabük’ümüzün sanayi alanındaki mevcut durumunu, öncelikli ihtiyaçlarını ve geleceğe yönelik hedeflerini kapsamlı biçimde ele aldık; karşılıklı değerlendirmelerle verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Nazik ziyaretleri için KASİD Başkanı Çetin İpek ve Yönetim Kurulu’na teşekkür ederiz” dedi.

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin