karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
sanayi esnafinin ara eleman sikintisi korkmayin sabredin ve altin bilezigi takin bBitZgLz
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Sanayi esnafının ara eleman sıkıntısı: “Korkmayın, sabredin ve altın bileziği takın”

Samsun’da sanayi esnafı, orta eleman bulma konusunda yaşanan zahmetin giderek arttığını belirterek, gençlere sanayi bölümünden ’korkmamaları’ davetinde bulundu. Ustalar, meslek öğrenmenin ‘altın bilezik’ olduğunu vurgulayarak, endüstrinin giderek çağdaşlaştığını tabir etti.
Sanayi ve üretim dalında usta-çırak ilgisiyle gelişen mesleklerin giderek kaybolduğuna dikkat çeken sanayi esnafı, gençlerin sabırsız davrandığını ve kısa müddette iş bıraktığını lisana getirdi. Ustalar, gençleri daha hamasetli ve istekli olmaya davet ederek, endüstrinin korkulacak bir yer olmadığını vurguladı.

"Sektörlerini yeterli seçmeli ve sabırlı olmalılar"
Orta Karadeniz Otomobil Servisleri Derneği Başkanı Fatih Özkan, gençlere endüstriden korkmamaları gerektiğini söyledi. Özkan, "Sanayide seçici olmaları lazım. Zira her işletme, her usta birebir değil. Yapacakları bölümü düzgün seçmeli ve sabırlı olmalılar. Çocuklar çoklukla işe başladıktan kısa mühlet sonra pes ediyor. Bir hafta, 10 gün içinde bırakıyorlar. Halbuki sabırlı olurlarsa, birkaç yıl içinde mesleğe adapte olup başarılı olabilirler. Gençlerimizin daha yürekli ve istekli olması gerekiyor" dedi.

"Meslek öğrenmek altın bilezik gibidir"
Sanayide boya dükkanı işleten Ayhan Çelik, sanayi kesiminde eleman badiresinin her geçen yıl arttığını belirterek, "Gençler, işleri güç yahut pis olarak görüyor lakin sanayi artık çağdaşlaştı. İş güvenliği ve maaş kaideleri güzel. Meslek sahibi olmak altın bilezik üzeredir. Sanayi kesimi artık daha çağdaş ve inançlı bir hale geldi" diye konuştu.

"Otomotiv dalı yok olmayacak bir alan"
Sanayide çalışan 18 yaşındaki Efe Haydar Özkan ise endüstrinin gelişmekte olan bir bölüm olduğunu vurgulayarak, "Sanayi işleri çoklukla ‘pis iş’ olarak görülüyor lakin aslında o denli değil. Çalışma kaideleri artık nizamlı ve inançlı. Otomotiv kesimi her vakit var olacak bir alan. Gençler mesleksel eğitimle bu dalda başarılı olabilir" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kampus iftarlari etkinligi gencleri ayni sofrada bulusturdu KmJglpyi
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

“Kampüs İftarları” etkinliği gençleri aynı sofrada buluşturdu

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen "Kampüs İftarları" programında gençlerle iftar sofrasında bir araya gelerek Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhuna dikkat çekti.
Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla "Kampüs İftarları" programı düzenlendi. İftar programına Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Gençlerle aynı sofrada iftar yapan Genel Müdürü Efendioğlu, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirterek üniversite kampüslerinde düzenlenen iftar programlarının gençleri bir araya getirdiğini ifade etti.
Rektör Yardımcısı Küçük ise öğrenci topluluklarının yürüttüğü projelerin bu başarıda önemli rol oynadığını ifade ederek, öğrencilerin proje ve faaliyetlerini çeşitlendirerek üniversitenin başarılarını artırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu da üniversitenin son dönemde ÜNİDES programında üst sıralarda yer almasının önemli bir başarı olduğunu belirtti.
İftarın ardından "Kampüste Ramazan Bereketi" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Hacivat-Karagöz ve Aşık ile Maşuk gösterileri katılımcılardan ilgi gördü. Etkinlik boyunca öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. Öğrenci toplulukları kurdukları stantlarda projelerini tanıttı.
Programın son bölümünde ise üniversiteli gençlerle ÜNİDES buluşmaları gerçekleştirildi. Gençlerin proje ve fikirlerini paylaşma imkanı bulduğu buluşmada, gençlik çalışmalarına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Programa; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Sena Aygül, Genel Müdür Yardımcıları Tarık Karkınçam, Tuncay Ulusan ve M. Tayyip Kahyaoğlu katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin